Narodni muzej poziva svoje posetioce da se fotografišu i slike pošalju muzeju

Podeli:

Narodni muzej Zrenjanin poziva posetioce da do kraja avgusta 2023. godine pošalјu fotografije snimlјene na stalnoj postavci muzeja na kojima su sa porodicom, prijatelјima, dragim osobama ili sami.

Želјa muzeja je da se napravi kolaž fotografija koji će trajno krasiti deo prostora namenjenog mladima.

Inspiracija i povod je predstojeća izložba u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, koja će biti otvorena u septembru i koja nosi naziv „Intimni prostori Mirjane Nikolić Pećinar”.

Ova izložba će predstaviti životni i stvaralački put pomenute slikarke koja je odrasla i školovala se u našem gradu. Pred kraj života je izrazila želјu da deo njenih slika bude poklonjen Narodnom muzeju Zrenjanin što je njena kćerka Milica i ostvarila. Ustupanjem ostalih porodičnih dela i fotografija, kao i sećanjima na svoju majku, kćerka Mirjane Nikolić Pećinar pomogla je realizaciju predstojeće izložbe. Okruženje porodice i drugih dragih lјudi, uz atmosferu toplog ambijenta – životnog ili radnog prostora, inspiracija je slikarima oduvek, i upravo će publika imati priliku da vidi brojne intimističke predstave na ovoj izložbi.

„Verujući da naš muzej doživlјavate kao svoj prostor u kojem se osećate ugodno, te da boravak u njemu može i vama lično biti inspirativan i pokreće želјu za stalnim vraćanjem, pozivamo vas da nam pošalјete fotografije koje ste načinili prilikom posete našem muzeju“. – poručuju iz Narodnog muzeja.

Fotografije možete poslati na imejl fotografijeizmuzeja@gmail.com

Uz fotografije obavezno pošalјite i elektronski popunjen obrazac koji možete preuzeti na:

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmuzejzrenjanin.org.rs%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F08%2FSaglasnost.pdf%3Ffbclid%3DIwAR2xR-lyhwCEJFwZu0kh3AeE0JL1N-gfXftgKqfp5cgjU5UIDX6-jv9Ud3Q&h=AT1m_HyrHWb2crCOfINzkq0eZ2miGH2-sxwc4pduzwc417_hA0RptThdRNKaZeqYn8Fh-vg3FbldVXVZ4xEOXRWD80KuxdeYrHEqf89COkguYBCDxssJ2UDu__oAdT4Gug&__tn__=-UK-R&c[0]=AT36qSd7SBrLOMVRFxBwdo9WmP71K6OcYM9cWk25bho71xN_ZLNa7abn1rGn-LB1gISWCki5fgpK3FLPK9PnoJfOUUGDza9YTecBiD_hOvYUbkc6oOGuQPvRr8jSy1vyD0TvJYUEbHMqKa6VLiwOsPjwqAWjxSlWWVr5koHh4YQEhkSmtpGwWwt3-ePpW8U4W-I7nSfcoJIQ

Izvor Narodni muzej Zrenjanin

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga