Mirko Ilić u Narodnom muzeju Zrenjanin i na Salašu Lujza

Podeli:

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin održano je predavanje pod naslovom „Dizajn aktivizam“. Predavanje je održao  Mirko Ilić,  jugoslovensko-američki strip-crtač, ilustrator, pedagog i dizajner svetske reputacije koji od 1986. godine živi i radi u Nјujorku.

Mirko Ilić je objavlјivao ilustracije u Tajmu, Nјujork tajmsu, Vol Strit žurnalu i drugim uticajnim američkim novinskim listovima i časopisima.  1991. Godine postaje umetnički direktor Tajm Internešnala, a 1992. umetnički direktor stranica  u Nјujork tajmsu. Dobitnik je brojnih nagrada, a dela mu se čuvaju u zbirkama Muzeja Smitsonijan i MoMa u Nјujorku.

Organizator predavanja u ime Narodnog muzeja Zrenjanin je Dejan Vorgić, kustos-istoričar umetnosti, dok je izložba „Projekt Tolerancija“ organizovana u Belom Blatu od strane Marte Aničić  i Salaša Lujza.
Neki od izloženih plakata bili su na Zrenja inskom Trgu slobode, kao i u izložbenom salonu Narodnog muzeja Zrenjani 2020. Godine, kada je i započeta ova saradnja.

Nesvakidašnja prilika okupila je veliki broj Zrenjaninaca, a velika posećenost je upotpunjena i brojnim posetiocima iz drugih gradova.

Opšrnije u prilogu koji se emituje u ponedeljak 24.aprila u emisiji DAN na RTV Santos od 19 časova

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga