IZLOŽBА UPOTREBNIH PREDMETA OD KERAMIKE U ALUZU

Podeli:

„Nakon izuzetno uspešne prošlogodišnje izložbe , odlučili smo da i ove godine predstavimo neke od najuspešnijih radova nastalih u proteklih 12 meseci. Izložba nas uvodi u svet ručno pravljenih, oslikavanih i glaziranih predmeta od keramike, u kojima se ogledaju umeće i kreativnost autora“ – kaže Jovana Solomun.

Uz radove polaznika radionica keramike ateljea „Luča“, u galerijskom prostoru će svoje mesto pronaći i nekolicina predmeta napravljenih od strane učenika srednjoškolskog uzrasta. Selekciju radova izvršila je primenjena umetnica Jovana Solomun.

Luča“ atelje je zajednički projekat sestara Sanele i Jovane, koje su u njemu ostvarile svoju dugogodišnju želju da stvaraju pod istim krovom. Ova izložba produkt je udruženih kreativnih umova i divne energije koja isijava iz Luče, kuće izlazećeg sunca.

Jovana Solomun završila je osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na Odseku za keramiku. Zaposlena je u Domu učenika „Angelina Kojić – Gina“, gde vodi umetničke sekcije i radi kao vaspitač. Uz to, u ateljeu „Luča“ drži radionice keramike na koje je veoma ponosna. U radu sa decom i odraslima, nesebično deli svoja znanja, što i određuje njenu životnu filozofiju koja glasi: ,,Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati“.

Godišnja izložba upotrebnih predmeta od keramike biće otvorena od 22. maja do 5. Juna, 2023.

 Otvaranje izložbe predviđeno je u 19h, u galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), Subotićeva 1.

RADNO VREME GALERIJE: radnim danima od 17 do 20.00

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga