Zrenjaninski dom učenika spremno dočekuje nove stanare

Podeli:

U domu učenika „Angelina Kojić- Gina“ tokom prethodnih dana vršene su pripreme za prijem učenika. U toku prepodneva, prema rečima direktora Dobrice Brdrarića, vršeni su finalni radovi kako bi prva grupa đaka mogla da se useli.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera, srednjoškolci će od 14 časova unositi svoje stvari u prostorije doma učenika. Kapacitet doma za ovu školsku godinu je 306 mesta, a Dobrica Brdarić ističe da je interesovanje za smeštaj ove godine bilo izuzetno veliko. Učenici će biti smešteni u četvorokrevetnim sobama, a važno je istaći da svaka soba poseduje sopstveno kupatilo.

Osim smeštaja i hrane, srednjoškolcima, koji će u „Gini“ boraviti tokom ove školske godine će, kao i prethodnim generacijama, biti obezbeđen rad sa vaspitačima. U ovoj ustanovi radi 13 vaspitača i svaki je zadužen za brigu o svojoj grupi dece, a to podrazumeva učestvovanje u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, vaspitači će ponovo organizovati razne sekcije, rekao je Dobrica Brdarić.

Rekonstrukcija krova, kao i radovi na tekućem održavanju ove ustanove završeni su u predviđenom roku.

Za smeštaj u zrenjaninskom domu učenika potrebno je izdvojiti oko 5.300 dinara

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga