Zrenjaninka u izboru za Pesmu Evrovizije

Podeli:

Nakon rekordnog broja kompozicija koje su prijavljene za ovogodišnju Pesmu Evrovizije, Radio-televizija Srbije (RTS) odabrala je 36 koje će učestvovati u nacionalnom izboru. Među njima našla se i „Istina i laži“ koju će na drugoj polufinalnoj večeri, 4. marta izvesti Julijana Vincan, pod rednim brojem dva.

Pomenuta numera predstavlja prvi solo singl Julijane Vincan i u njemu, pored njenog jakog vokala, dominira zvuk harfe. Grupa Playade, čije će se muzičarke naći na sceni početkom marta, baš kao i „Istina i laži“, oslikava jaku žensku energiju. Ovde se dešava spoj naizgled nespojivog – drevnog akustičnog instrumenta, žestokog zvuka gitare, moćnog vokala i savremenih elektro zvukova.

„Radi se o modernoj i unikatnoj rock pesmi u kojoj glavnu priču vodi harfa zajedno sa mojim vokalom, ali gitara tu ima svoju važnu ulogu. Čuju se čak i etno elementi, ali je prisutan i elektro vajb, a atmosfera počinje ‘mirnije’ da bi se do kraja desio krešendo u svakom smislu, tako da kraj ima svoj vrhunac“, izjavila je vokalna interpretatorka Julijana Vincan.

Prema njenim rečima u pesmi je izražena jaka emocija, a to što je tekst pisan rodno neutralno dozvoljava svima da se povežu sa istim, jer nije rezervisan samo za romantične odnose.

„Ceo tim uložio je mnogo vremena i energije u projekat i verujem da će to ljudi da osete i vide. Vodimo računa o svakom detalju i sve ima svoju priču i smisao, ništa se tu nije našlo slučajno – od naše pojave, izgleda, ponašanja na sceni, preko muzike i teksta pesme, pa sve do samog spota“, naglasila je Julijana Vincan.

Sa njom će se u polufinalu na sceni naći i Marina Arsenijević (harfa), Milica Božović (bas gitara) i Katarina Popović Radivojević (perkusije).

Muziku su pisale kompozitorke iz Švedske, bliznakinje Ylva i Linda Persson, za aranžman su odgovorni Željko Veljković i Britanac Džon Metjuz (John Matthews), a autorka teksta je Vildana Husibegović iz Bosne i Hercegovine.

Spot je sniman u Kombank Dvorani, a potpisuje ga Željko Kovačević (Foto Mrvica), dok su devojke nosile modele Marije Antonove, a našminkala ih je Anđela Arsić.  

Da podsetimo, finale festivala „Pesma za Evroviziju 22“ održaće se 5. marta, kada će Srbija birati novog predstavnika i pesmu za Torino. Konkurs za srpskog predstavnika za ovaj festival završen je 1. decembra, a 17. decembra komisija je glasala za kompozicije koje su stigle na adresu RTS-a.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga