Završena ovogodišnja “ Beloblatska kobasicijada”

Podeli:

Ono što su organizatori  ovogodišnje  manifestacije planirali i očekivali upravo se i desilo . Na najbolji način, bez velikih  problema ili nekih nepredviđenih dešavanja, okončan je ovaj  interesantan i neobičan  dvodnevni događaj.

Preko 40 ekipa  učestvovalo je u ovom   majstorsko-gastronomskom  takmičenju  koje je privuklo veliku pažnju mnogobrojnih posetilaca iz šireg okruženja.

Teško je reći koliko se duša skupilo, ali je bilo veoma  gusto na ulicama beloblatskim. Ponuda svinjokoljskih specijaliteta i još svega pride bilo je u izobilju. Štandovi načičkani kobasicama, slaninom šarenom, švarglom, čvarcima i mnogim drugim specijalitetima magično  su privlačili posetioce.  Tome svedoče pune kese i torbe , koje su ljudi nekako provlačili kroz svu tu gužvu. Posebno  je pažnju posetilaca  privukao način punjenja-nadevananja ali  i  sve ono što se našlo na majstorskim stolovima u tom procesu.

Sve to pomno je pratio stručan žiri kome zasigurno nije bilo lako žirirati i poroglasiti najbolje. Ipak,  to se moralo uraditi, jer su  takve  propozicije, te su u 15  časova proglašeni pobednici, a to su: I mesto, ekipa “ Petrovačka družina”, II mesto,  “Šest  lopova iz Opova” i III mesto, “ Bački Petrovac”. Nakon  svečanog proglašenja i zatvaranja  manifestacije usledio je muziički program upotpunivši ovaj dvodnevnii etno festival nostalgije, druženja i razmene dobrih  vibracija.

Velika zahvalnost svim sponzorima, prijateljima manifestacije, volonterima, marketinškim agencijama , a posebna zahvalnost dobrim ljudima, prijateljima Belog Blata,  sa kojima smo se družili u protekla  dva dana.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga