Dodeljene stipendije studentima i srednjoškolcima

Podeli:

U Baroknoj sali Gradske kuće, danas u 10 h, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je ugovore o stipendiranju studenata prvih godina fakulteta, učenike prvih razreda srednjih škola kao i učenike i studente iz osetljivih društvenih grupa.

Novim pravilnikom o dodeli učeničkih studentskih stipendija grada Zrenjanina, utvrđeno je odobravanje stipendija za 60 učenika srednjih škola i 80 studenata (što je u odnosu na ranije godine za 10 učenika odnosno 5 studenata više).

Za razliku od prethodnih godina, novim Pravilnikom o dodeli učeničkih i studentskih stipendija i konkursom, obuhvaćeni su i učenici prvih razreda srednjih škola, kao i studenti prvih godina fakulteta, kao i učenici i studenti iz osetljivih društvenih grupa (materijalno ugrožene porodice, deca bez roditeljskog staranja, jednoroditeljske porodice, romska nacionalna manjina, lica sa invaliditetom, lica sa hroničnim bolestima, lica čija su roditelji nestali ili kidnapovani na teritoriji Kosova i Metohije i na teritoriji republika bivše SFRJ, izbeglice i raseljena lica i dr.)

Na konkurs za dodelu učeničkih i studentskih stipendija grada Zrenjanina za školsku 2017/2018. godinu podneto je ukupno 119 zahteva, a odobrene su stipendije za 51 učenika i 46 studenata.

Iznosi stipendija su isti kao prethodne godine i iznose: 5.400,00 dinara za učenike (u devet mesečnih rata) i 8.400,00 dinara za studente.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga