Vozni park JKP “Čistoća i zelenilo” bogatiji za dva nova namenska vozila

Podeli:

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, kupilo je dva nova namenska vozila, koja će olakšati rad ekipa na terenu u narednom periodu. Po rečima v.d. direktora preduzeća, Nemanje Milinkovića, ulaganjem u obnovu voznog parka omogućava se kvalitetnije obavljanje delatnosti JKP “Čistoća i zelenilo”.

– Vozni park obnovljen je kupovinom specijalnog vozila autosmećara, zapremine 7 kubnih metara i specijalne autocisterne, zapremine 5 kubnih metara, koja će se koristiti za ručno i mašinsko pranje ulica i zalivanje sadnica u gradu čiji je broj znatno uvećan tokom prošle godine i ovog proleća. Vozila su nabavljena putem finansijskog lizinga i ukupna vrednost nabavke iznosi 20.239.306,93 dinara bez PDV-a. Oba su marke “Iveko” i ono što je karakteristično, kao pogonsko gorivo koriste metan – objašnjava Milinković.

Osim nabavke novih vozila, u tom javno-komunalnom preduzeću aktuelna je i prolećna akcija odnošenja kabastog otpada, koja je po prvi put ove godine realizovana i u naseljenim mestima, a u toku je, ili je završeno, uređenje nekoliko značajnih javnih površina širom grada – Trga dr Zorana Đinđića, pešačkog platoa pored zgrade “Lesnine”, ulaza u grad iz pravca Beograda. Nov sadni materijal zasađen je u Ulici Jug Bogdana, u parku u Aradcu, Ulici vojvode Bojovića, u MZ “Dolja – Crni šor”…

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga