Više od 3,7 milijardi dinara za kapitalne projekte u AP Vojvodini

Podeli:

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas šest novih javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta i kulture. Za finansiranje i sufinansiranje projekata, obezbeđeno je ukupno 3,724,000,000.00 dinara.

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 1,682,000,000.00 dinara. Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih saobraćajnica, uključujući i biciklističke staze, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja, ali se doprinosi i boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

Lokalnim samoupravama je omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i sanaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Za realizaciju projekata u ovoj oblasti, obezbeđeno je ukupno 525,000,000.00 dinara.
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 758,000,000.00 dinara za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, unapređenje turističkih potencijala, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini.

Ukupno 613,000,000.00 dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta. Sredstva koja se dodeljuju po ovom javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine, uključujući i školske sportske objekte.

U cilju poboljšanja uslova rada ustanova osnovnog obrazovanja i vaspitanja, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 120,000,000.00 dinara. Sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije objekata ustanova osnovnog obrazovanja i vaspitanja u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.

Podržavajući realizaciju projekata koji doprinose razvoju, očuvanju, unapređenju i zaštiti kulturnih i nacionalnih posebnosti lokalne sredine na teritoriji AP Vojvodine, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine ove godine je obezbedila 26,000,000.00 dinara u okviru javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture.

Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 04. marta 2022. godine, do 16.00 časova. Detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Pokrajinske vlade.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga