„Uskršnje jaje“ po sedmi put u centru Zrenjanina

Podeli:

Dečiji festival „Uskršnje jaje“ organizovan je i održan po sedmi put na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu. Nakon pauze od dve godine zbog pandemije, bilo je očigledno da su se klinci i klinceze, ali i roditelji, uželeli ovakvih događaja.

Pod sloganom „Iz šume nam zeka javlja, biće slavlja i radosti, mali zeka sve vas časti” ovogodišnje „Uskršnje jaje“ okupilo je do sada najveći broj posetilaca i učesnika. Uz zanimljive sportske igre, predstavljanje zrenjaninskih sportskih klubova i udruženja, ponovo je bilo prilike i da se poseti „Dečija pijaca“ kod zdanja Vodotornja.

Početak dešavanja na centralnom gradskom trgu najavio je proslavljeni sportista, olimpijac i Zrenjaninac Momir Rnić.

Od igara u kojima su mogli da učestvuju mališani, spomenućemo „Pronađi šargarepu“, „Lov na jaja“, skakanje u džakovima, nošenje jajeta u kašici i nadvlačenje kanapa.

Organizatori su se pobrinuli da mali kreativci uživaju u likovnim radionicama na trgu, a izabrani su i najlepši radovi na temu Uskrsa i najepše jaje.

Deca na „Dečijoj pijaci“ kod Vodotornja prodavala su garderobu, udžbenike, knjige i igračke, predmete koje su sami napravili i slično. Novac od prodatih proizvoda sa zajedničke tezge biće potrošen u humanitarne svrhe, a prodajni prostor bio je besplatan za sve mališane.

Dečji festival „Uskršnje jaje“ organizuje udruženje „Vratimo deci radost u pokretu”, pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina i uz pomoć mnogobrojnih sponzora.

Foto: Volim Zrenjanin/A. Blanuša

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga