Udruženju penzionera Zrenjanin uručeni računari i sportska oprema

Podeli:

Prvom Mini Olimijadom, avgusta meseca, Udruženje penzionera obeležilo je sedam i po decenija postojanja. Kako bi pružili podršku penzionerima i njihovom zdravom načinu života, PIO fond donirao je zrenjaninskom udruženju penzionera računare i računarsku i sportsku opremu.

Slavko Šućurović, predsednik Udruženja penzionera Zrenjanin, rekao je da je ovakav vid podrške izuzetno značajan i izrazio je želju da upravo Zrenjaninci u narednom krugu budu domaćini Olimpijade penzionera Vojvodine.

Akcija PIO fonda je nacionalnog karaktera, a predsednik Saveza penzionera Srbije, Andrija Savić istakao je da je cilj ovakvih projekata, između ostalog, i olakšavanje komunikacije i povezivanja udruženja penzionera širom zemlje.

– Mi smo u saradnji sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje uspeli da obezbedimo za svako udruženje u okviru Saveza po jedan sportski set, kao i kompjutersku opremu. Prvi put se događa da jednoj masovnoj i institucionalno razgranatoj mreži naših udruženja na ovaj način podižemo nivo rada i funcionalnosti- rekao je Savić.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga