U Zrenjaninu zaražena žena koronavirusom rodila zdravu bebu!

Podeli:

Sinoć je jedna porodilja u Zrenjaninu, pozitivna na koronaviru, uspešno porođena carskim rezom. Po rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo,  dr Zorana Gojkovića, mama i beba su odličnog zdravstvenog stanja. Ovo je druga porodilja u Vojvodini koja je rodila zdravo dete, a bila je zaražena koronavirusom.

Rezultat u borbi sa korona virusom koji ima Vojvodina je izuzetan kada se uporede brojke sa drugim delovima države a to pokazuju i najnoviji podaci: od ukupno 239 testiranih na virus korona u Vojvodini u poslednja 24 časa, novozaraženih je 19, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Dodajući da je većina novozaraženih u Vršcu, Mirović je precizirao da je od pojave virusa 6.marta pa do danas ukupno testirano 7.190 ljudi u AP Vojvodini, a od tog broja 656 je pozitivno.

– Iz Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu do sada je otpušteno 150 ljudi, a samo u toku jučerašnjeg dana devet pacijenata je otpušteno iz te zdravstvene ustanove.Bolnice u Pančevu do sada je otpustila 170 pacijenata.Od početka pandemije do danas umrlo je 18 pacijenata u KCV – rekao je Mirović.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga