Tekvondo klub Proleter piše istoriju- Zlato za Janu 

Podeli:

Tirana, Albanija – Evropsko klupsko prvenstvo u tekvondou donelo je istorijski uspeh za tekvondo klub Proleter iz Zrenjanina. Drugog dana takmičenja, Jana Đuranović je osvojila zlatnu medalju, što je najveći uspeh tekvondo sporta u Zrenjaninu ikada.

Jana Đuranović je na putu do zlata pokazala veliku  borbenost. U osminifinala je savladala takmičarku iz Kipra sa 2:0, zatim je u četvrtfinalu pobedila predstavnicu Turske rezultatom 2:1. U polufinalu je bila je bolja od takmičarke iz Italije sa 2:0, a potom i u završnoj borbi nad takmičarkom iz Srbije sa 2:0.

Jana Đuranović sa trenerom Petrom Vidakovićem

Ovaj sjajan uspeh nije samo zlatna medalja, već i karta za završni Grand Prix turnir, čime je Jana Đuranović osigurala svoje mesto među najboljim tekvondo borcima Sveta.

„Ovo je ogroman trenutak za naš klub i za sport u Zrenjaninu. Ponosni smo na naš trud i ono što smo postigli. Ovo je rezultat truda i rada koji je iza nas, verujemo da ono što radimo sada daće rezultate za tri godine kada će se Jana takmičiti u seniorskoj konkurenciji“ izjavio je trener tekvondo kluba Proleter Petar Vidaković

Sa ovim istorijskim rezultatom, tekvondo klub Proleter nastavlja da piše zlatne stranice zrenjaninskog sporta, dok se Jana Đuranović priprema za nove izazove na međunarodnoj sceni.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga