Šta nakon tridesete?

Podeli:

Neko kaže da su to najbolje godine dok drugi tvrde da je to prekretnica i vreme za neke nove početke.

Većina sa trideset je već završila fakultet i stekla osnovna radna iskustva. Fokusirani su na građenje karijere, dalja usavršavanja, profesionalno, lično, istražuju, osluškuju, putuju, druže se i bave se sobom. Oni u vezi znaju šta žele ali ne razmišljaju još ozbiljno o porodici. Devojke polako počinju da prate beauty savete, tešku šminku menjaju za light izdanja, nešto blaže, prirodnije, lagano za svaki dan. Štikle od desetak santimetara menjaju za nešto ležerniju varijantu i casual stil postaje svakodnevnica. Radi se na kondiciji, rekreaciji i oni koji do tad nisu, polako počinju da se bave svojim telom kako bi ostali vitalni i zdravi. Ovo su godine kada se najmanje štedi na energiji i funkcioniše se tako da se daje pun gas u svim životnim segmentima. Brz tempo diktira svoja pravila i uopšte nije lako izbalansirati sa svim i biti uspešan na svim poljima a pritom stres svesti na minim i sačuvati zdravlje.

Za mišiće, kosti, ligamente i kožu ali i krvne sudove i zube izuzetno je važan kolagen kao najbitniji gradivni element. Sa godinama naše telo proizvodi sve manje kolagena i potrebno ga je nadoknaditi kako kroz ishranu tako i kroz dodatke ishrani kojima ćete unaprediti svoje zdravlje.

Nutrijenti koji će doprineti proizvodnji kolagena su:

  • Vitamin C
  • Prolin – nalazi se u mlečnim proizvodima, jajima, pšenici
  • Glicin – nalazi se u namernicama koje su bogate proteinima
  • Bakar – nalazi se u organskom mesu, susamu, kokosu

Kao dodatak ishrani preporučuje se Collagen Powder Blend – preparat napravljen po formuli dr Majića. On preporučuje unos kolagena svima nakon tridesete godine jer nivo kolagena u mnogim tkivima, zglobovima i koži, nakon toga kreće da opada. Kako bi povratili elastičnost kože, ojačali zglobove, kosti i mišiće a krvne sudove učinili fleksibilnijim.

Više o preparatu Collagen Powder Blend ali i ostalim proizvodima kompanije Biostile možete pogledati na biostile.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga