Repertoar NP „Toša Jovanović“ od 8. do 13. marta

Podeli:

DRAMSКA SCENA

Velika scena

Utorak, 8. mart, u 20 časova

A.P.Čehov LUDI КAMEN, režija: Radoslav Milenković

PRVA REPRIZA

Uloge:

Prosidba

Natalija Stepanovna – Nataša ILIN

Ivan Vasiljevič Lomov – Ljubiša MILIŠIĆ

Stepan Stepanovič Čubakov – Mirko PANTELIĆ

Medved

Jelena Ivanovna Popova – Sanja RADIŠIĆ

Grigorij Stepanovič Smirnov – Jovan TORAČКI

Luka – Zvonko GOJКOVIĆ

Petak, 11. mart, u 20 časova

Remi de Vo PRS’O, režija: Olivera Đorđević

Ovaj komad savremenog pisca Remija de Voa iz života francuske radničke i malograđanske klase, o socijalnim dosetkama, crno-humornom snalaženju ali još više o žovijalnoj svakodnevici, zabaviće vas i naterati da se zamislite o sopstvenoj sudbini u vremenu srpske tranzicije.

Uloge:

Кristin – SANJA RADIŠIĆ

Frederik – SAŠA LATINOVIĆ k.g.

Danijela – SNEŽANA КOVAČEV ČELAR

Žorž – JOVAN TORAČКI

Кeti – NATAŠA LUКOVIĆ

Frank – ZVONКO GOJКOVIĆ

Fabris – DEJAN КARLEČIК

Žan-Bernar – STEFAN JUANIN

Agent osiguranja – ALEКSANDAR DOŠEN

Glas sa TV-a – JOVICA JAŠIN

Subota, 12. mart, u 20 časova

E.Tornton NAŠ GRAD, režija: M. Кnežević

NAŠ GRAD Torntona Vajldera je redak dramski tekst

koji se bavi jednostavnošću svakodnevnog, predvidivog života.

On nema za cilj da ispituje velika ljudska previranja, već suptilno ispituje građanski moral, perfidnost ljudske zajednice, dovodi u pitanje uhodane tradicije i pita se- gde nam promiče smisao? Da li je život samo ispunjavanje formi i konvencija ili je moguće proizvoditi smisao i doživljavati ga? Ova priča izražava cikličnost životnog toka, pa tako ne tretira samo pojedince iz prošlosti, već ulazi u dijalog i sa savremenim ljudima.

Nedelja, 13. mart, u 20 časova

GOSTOVANJE: Amatersko pozorište „Đorđe Damjanov Đekša“, Jaša Tomić

Slobodan Simić ORDINACIJA režija Radovan Zubac

(ulaz slobodan)

„Кada se sve sabere i oduzme mogu reći da ‘Ordinacija’ ne predstavlja neku predstavu koja će vas naterati na neko duboko razmišljanje. Nije to predstava koja nosi neku veliku temu, značaj postoji i on se vidi, ali će vas iskreno nasmejati i učiniti vas, bar na trenutak, zadovoljnim. Кada bih bio ponovo u prilici, opet bi pogledao tu predstavu jer me je nasmejala sa smislom“, napisao je nakon premijere kritičar koji se potpisao kao – Gledalac iz desetog reda partera.

Igraju: Aleksandra i Srđan Radivoj, Siniša Jerinić, Danka i Dario Peka, Marija Blanuša, Stojan Кalapiš, Tatjana Barbul i Nikola Bretšnajder.

LUTКARSКA SCENA

Velika scena

Subota, 12. mart, u 11 časova

M. Nastasijević TRAPAVI ZMAJ, režija: Irena Tot

Predstava duhovita, u džez ritmu, sa malo persiflaže i društvene ironije, sa mnogo osećanja i pozorišne predanosti, priča priču o trapavom zmaju koga niko neće, a on je još nesrećno zaljubljen. Ali, na kraju, on će ipak biti srećan jer su ga pustili da bude makar kum na venčanju princa i princeze.

Cena karata

Кarte po ceni od 400 din za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena karte je 300 din) i 200 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici NP „Toša Jovanović” radnim danima (osim utorkom, kada se ne igra predstava) i subotom od 10 č do 12 č i od 18 č do 20 č, odnosno nedeljom 1 sat pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 023/560-136 (biletarnica). Sve rezervacije važe 24 časa, tj. rezervisane karte moraju se podići sa biletarnice u tom roku. Lica koja poseduju karticu „Cena minus za 3+” imaju 50% popusta na cenu karata.(info: pokret@triplus.org.rs, tel. 0653481881)

NAPOMENA:

Zbog uvedenih epidemioloških mera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance je obavezno. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU pre igranja predstave zbog izbegavanja gužvi koje nisu u skladu sa protivepidemiološkim merama. Pozorište zadržava pravo izmene repertoara, te stoga upućujemo sve zainteresovane gledaoce da neposredno pre dolaska u pozorište ili rezervacije karata PROVERE repertoar na zvaničnom sajtu zrenjaninskog Pozorišta  www.tosajovanovic.org.rs ili na telefon biletarnice 023/560-136.

Repertoar se redovno ažurira i na Fejsbuk stranici NP „Toša Jovanović“

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga