Portal RTV Santos i Laguna poklanjaju knjigu “Mesečina nad Instabulom”

Podeli:

Portal radio-televizije Santos i izdavačka kuća „Laguna“ čitaocima poklanjaju knjigu “Mesečina nad Instabulom” Sofi Goldberg.

Ukoliko biste želeli da učestvujete u ovom nagrađivanju, potrebno je da:

  • budete stanovnik Zrenjanina
  • odgovorite na pitanje: Koja je Vaša omiljena knjiga i zašto?

Odgovore ostavljajte pod punim imenom i prezimenom, a takođe je neophodno da u komentaru ostavite i svoj e-mail na koji možemo kontaktirati one koji osvoje nagradu.

Svoj komentar možete ostaviti do narednog četvrtka, 24. maja, a dobitnik knjige biće objavljen na našem portalu, istog dana u 19.30 časova.

O knjizi:

Fascinantno putovanje jedne žene koja je ostavila sve da bi pronašla svoje mesto u svetu.

Škrinja koja je preplovila okean.
Žena koja je napustila sve.
Nepoznata i zagonetna zemlja.
Priča koja se prenosi s kolena na koleno.
Kulinarsko putovanje kroz vreme i kulturu.
Portret Istanbula urezan u pamćenje.
Roman o tradiciji, osećanjima i ukusima.

Ventura, lepa i mlada Sefartkinja, volela je svoj svet. Njen Istanbul ju je ispunjavao bojama, mirisima, zvucima, ukusima, osećanjem pripadnosti, ljubavlju, vodama Bosfora, kupolama džamija. Ali prihvatila je svoju sudbinu i pristala da otputuje u Meksiko i tamo se uda za muškarca koga su njeni roditelji odabrali za nju.

Sa škrinjom u koju je bilo spakovano tek nešto malo stvari, i sa nadom da će biti kadra da se suoči s nepoznatim, otisnuće se na iznenađujući put i otpočeti novi život daleko od zavičaja. Tamo će se susresti prvi put sa mnogim egzotičnim aromama, upoznaće i meksičke vulkane i jezera, otkriti drevne prestonice Ćapultepek i Soćimilko.

Svaki od tih događaja proživljava intenzivno i začinjuje svoje dane bogatstvom mirisa, ukusa, boja i poslovica koje je donela sa sobom sa dalekog Orijenta. Iako stvara porodicu i novi život u toj neobičnoj zemlji, ona nije u stanju da zaboravi mesečinu nad Istanbulom. Laguna

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga