Pokazna vežba u OŠ „Žarko Zrenjanin“

Podeli:

Vežba evakuacije u slučaju požara organizovana je minulog vikenda za đake šestih razreda Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu. Uz učešće pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice Zrenjanin i volontera Crvenog krsta, šestaci su mogli praktično da isprobaju znanja koja su usvojili tokom obuke koja se odvijala tokom školskih časova.

Obuka koju su prošli đaci šestih razreda Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ obuhvatila je osnovna znanja i postupke prilikom gašenja požara i pružanja prve i najvažnije pomoći licima povređenim u tim požarima i sličnim vanrednim situacijama. Nadležni u ovoj školi saopštili su da će ovaj vid edukacije ubuduće biti obavezni deo Godišnjeg plana rada obrazovne ustanove.

Veoma je važno blagovremeno i pravilno reagovati u situacijama u kojima su ugroženi ljudski životi. S tim u vezi, informacije koje su đaci usvojili tokom obuke imaju višestruku korist.

Uz Vatrogasno-spasilačku jedinicu Zrenjanin, važnu podršku ovom projektu pružili su volonteri Crvenog krsta u našem gradu.

Prema izjavama nadležnih u školi, ovaj vid obuke ubuduće će se odvijati u okviru časova koje odeljenske starešine imaju sa njihovim razredima.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga