Osvežite svoj dom i pružite mu novu dimenziju

Podeli:

Promena boje zidova, rasporeda stvari uz par novih detalja, može vam pružiti potpuno nov izgled prostora u kome živite i radite. Za početak, eleminišite sve što vam je nepotrebno, stvari koje nisu funkcionalne, oštećene su i bez upotrebe. Kažu da tim potezom najadekvatnije čistite svoj dom i stvarate prostor za novu pozitivnu energiju. Bela boja nekako inspiriše, simboliše slobodu i otvara prostor, tako da manje prostorije deluju veće. Zelenilo unosi mir i život, osećaj da nije sve sterilno. Bilo da se odlučite za prirodno cveće ili veštačko, svakako da će oplemeniti vaš prostor. Potrudite se da unesete što više svetlosti pa birajte zavese koje neće previše zamračiti prostorije.

Spušteni plafoni su i dalje izuzetno aktuelni i pružaju glamurozan izgled dnevnih, spavaćih soba i sa dodatnim sijalicama pružaju više svetlosti, dok uveče blagim podešavanjima možete napraviti divnu romantičnu atmosferu i prugušiti svetla. Ogledala pružaju dubinu i širinu tako da ih nikada nije previše. Odaberite boju rama koja se lepo uklapa u ostatak nameštaja i možete ih postaviti horizontalno više kao dekoraciju nego za funkcionalnu namenu. Dekorativna rasveta je nešto što će naglasiti određene uglove, police ili centralni deo dnevne, spavaće sobe ili kupatila.

Zidove možete obložiti nekim ukrasnim detaljima, poput kamena kojeg danas imate u raznim bojama, strukturama. Oni koji su okrenuti više industrijskom dizajnu umesto kamena mogu odabrati cigle koje finom obradom izgledaju savršeno.

Vikend pred nama biće hladan i možda ne bi bilo loše da ga iskoristite za neku svoju kreativnost i sređivanje svog doma. Nakon zime kao i svima, i njemu treba promena. Ukoliko niste tip koji prepušta drugima da dizajniraju vaš prostor, papir i olovku u ruke, napravite kaficu pa polako.

Oslobodite maštu i kreativnost, uključite sve članove porodice, podelite mišljenja sa njima, istražujte zajedno, inspiraciju potražite u raznim časopisima za sređivanje doma, surfujući po internetu i onda definišite neko vaše rešenje. Kreirajte tako da prija vama i da se vi u tom prostoru osećate dobro.

Ukoliko su vam potrebni profesionalci koji će vam pomoći da svoje ideje realizujete, tu je Građevinska firma Despi koja je dugi niz godina fokusirana na uređenje privatnog i poslovnog prostora. Kvalitet je za njih na prvom mestu. Trude se da pruže adekvatne savete i predloge ali i da ispune sve ono što zamislite. Pored molersko farbarskih radova, ovaj uigran tim, bavi se gipsarskim radovima, izradom spuštenih plafona, pregradnih zidova, oblaganjem zidova, kompletnom adaptacijom, ukrasnim detaljima i dekorativnom rasvetom, kojom će prostor u kome živite i radite definitivno dobiti neku novu dimenziju.

Sve informacije možete dobiti putem telefona 061 68 58 916.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga