Nova rasveta u Kulturnom centru Zrenjanina

Podeli:

Velika sala Kulturnog centra Zrenjanina na premijeri filma “Olimpijac sa Begeja” zasijaće novim sjajem, jer su prethodnih dana izvršeni radovi na postavljanju nove rasvete u svim prostorima te gradske ustanove kulture.

Izvršena je zamena i sanacija kompletnog osvetljenja, ukupno 243 svetiljke, a celokupna vrednost investicije iznosi 3,6 miliona dinara sa PDV. Radove su finansirali Pokrajinska vlada, u iznosu od 2,2 miliona dinara, Grad Zrenjanin u iznosu od 1,2 miliona i kompanija “Persu”, prijatelj i partner Kulturnog centra Zrenjanina, koja je izdvojila za ovu namenu 200.000 dinara.

Osim značajno poboljšanog osvetljenja u svim prostorima u kojima se održavaju programi i ostvaruje javna i interna komunikacija, nova rasveta će omogućiti uštede u potrošnji električne energije i do 85 odsto u odnosu na dosadašnje izdatke za tu namenu. Zgrada tako postaje i energetski efikasnija, a Grad Zrenjanin nastavlja i na ovakav način da realizuje i podržava projekte koji se tiču poboljšanja i unapređenja energetske efikasnosti i energetske sanacije, uštede energenata, uvođenja obnovljivih izvora energije i drugih, sličnih aktivnosti na svojoj teritoriji.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga