Nedelja tolerancije u OŠ „2.oktobar“ u Zrenjaninu

Podeli:

Međunarodni dan tolerancije, u svetu istaknut 16. novembra, obeležile su i zrenjaninske škole. Među njima se izdvojila Osnovna škola „2. oktobar”, koja je nizom aktivnosti od 19. do 23. novembra 2018. godine proglasila „Nedelju tolerancije“. Cilj ovih aktivnosti, u kojima su aktivno učestvovali učenici, nastavnici i roditelji bio je da se podstakne međusobno poštovanje i uvažavanje, zdraviji i vedriji odnosi u školi uz prihvatanje različitosti, tuđih ideja i stavova.

Prema proceni nastavnika, a na osnovu nekoliko kriterijuma, više je odeljenja pokazalo visok nivo tolerantnosti, ali su se istakla dva najtolerantnija – 2/3 u mlađim razredima i 5/1 u starijim, čime su na svom primeru pokazali da poštovanje i uvažavanje zaista ovaj svet čine boljim.

Pored navedenih odeljenja, pohvaljen je i Učenički parlament, koga čine 12 učenika predstavnika 7. i 8. razreda.

PODRŠKA ZRENjANINSKOG POZORIŠTA „NEDELjI TOLERANCIJE“

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ uvek je svojim aktivnostima pratilo i podržavalo zajednicu u kojoj radi. Ovog puta, svoju podršku pružilo je školskoj akciji „Nedelja tolerancije“, tako što je besplatnim ulaznicama nagradilo 39 najuspešnijih đaka Osnovne škole „2. oktobar“ iz Zrenjanina, za predstavu „Romeo i Julija“ koja je na repertoaru u petak, 14. decembra, od 20 sati.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga