Nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Elemiru i Kleku

Podeli:

JКP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin započelo je radove u okviru nastavka izgradnje fekalne kanalizacione mreže u Elemiru. U pitanju je izgradnja 1416 metara kanalizacione mreže, čime će u potpunosti biti završen sliv 7. Uskoro će započeti i radovi na nastavku izgradnje fekalne kanalizacione mreže u Кleku.


ELEMIR – Geodetskim merenjima i obeležavanjem trase cevovoda JКP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je započelo radove u okviru nastavka izgradnje fekalne kanalizacione mreže u Elemiru. Započeti su građevinski radovi na izgradnji cevovoda kanalizacione mreže u dužini od 1416 metara. Radovi koji su planirani da traju 90 dana izvodiće se u delu Proleterske ulice (između Zdravka Čelara i Partizanske), u delu ulice Boška Mijatova (između Zdravka Čelara i Partizanske), i u delovima ulica Zdravka Čelara, Partizanske i Ive Lole Ribara (između Boška Mijatova i Proleterske). Završetkom pomenutih radova u poptunosti će biti završen sliv 7 kanalizacione mreže u Elemiru, a pokrivenost kanalizacionom mrežom u ovom naseljenom mestu iznosiće 86 procenata. Celokupna dosad izgrađena mreža u Elemiru je u funkciji, meštani je koriste, pa će se njima nakon završetka izgradnje pridružiti i meštani pomenutih ulica. Vrednost radova sa PDV-om iznosi oko 22,5 miliona dinara, sredstva je obezbedio Grad Zrenjanin, a izvođač radova je JКP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.


КLEК – Grad Zrenjanin i JКP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin potisali su ugovor o nastavku izgradnje fekalne kanalizacione mreže u naseljenom mestu Кlek. Radovi u okviru treće faze izgradnje kanalizacione mreže u ovom naseljenom mestu, a koje će JКP „Vodovod i kanalizacija“ uskoro započeti, obuhvataju izgradnju crpne stanice u ulici Dragice Pravice, potisnog cevovoda u dužini od 140 metara i gravitacione fekalne kanalizacione mreže u dužini od oko 400 metara. Celokupna do sada izgrađena kanalizaciona mreža je u funkciji, a završetkom pomenutih radova 86 procenata naseljenog mesta Кlek biće pokriveno kanalizacionom mrežom. Vrednost ugovorenih radova iznosi 8 miliona dinara sa pdv-om, a sredstva za njihovu realizaciju je obezbedio Grad Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga