Momir Rnić donirao 111.000 dinara Udruženju za cerebralnu i dečiju paralizu u Zrenjaninu

Podeli:

Više od 20 miliona dinara je kompanija Mozzart donirala u dobrotvorne svrhe kroz akciju Humanitarni tiket u podne, a među najuspešnijim plemenitim kladiocima su sportisti. Novi dobitni listić sastavio je rukometaš Momir Rnić junior, koji je zlatnim medaljama u mlađim danima krenuo stopama slavnog oca, a karijeru je rešio da završi u matičnom klubu Proleter. Član čuvene generacije koja je osvojila srebro na EP u 2012. u Beogradu trese mreže za lokalni klub, a ujedno pomaže svom rodnom gradu učešćem u humanitarnim akcijama.

Dobitak od 111.000 dinara, sjajni bek želeo je da usmeri Udruženju za cerebralnu i dečiju paralizu u Zrenjaninu.

„Sve poznate ličnosti bi trebalo da podrže ovu sjajnu akciju i učestvuju u tipovanju u humanitarne svrhe. Izuzetno mi je drago što me je Mozzart pozvao da budem deo akcije i da pomognem u unapređenju rada Udruženja koje se nalazi blizu moje kuće. Verujem da će im ova donacija mnogo značiti“, istakao je Rnić, koji će po završetku karijere da se bavi trenerskim poslom, kao i otac.

Osnovnu delatnost Udruženja čini unapređenje položaja osoba sa invaliditetom srednjebanatskog okruga za cerebralnu i dečiju paralizu. Trenutno ima 67 članova koje učestvuju u mnogim radionicama – slikarskoj, vajarskoj, dekupaž, glumačkoj…

„Radionica za podsticaj dece i stvaralaštvo se redovno sprovodi u prostorijama Udruženja i za naše mlade članove predstavlja najbolji način da se kreativno izraze. Uvek se trudimo da proširimo naše aktivnosti, a ovakav vid pomoći nam mnogo znači u njihovoj realizaciji. Sve kompanije bi trebalo da prate Mozzartov primer, jer što je veća kompanija, to je veća odgovornost prema društvu. Hvala mnogo i Momiru, koji je tipovao baš za nas“, naglasio je Drago Ilić, predsednik Udruženja koji zajedno sa volonterima predstavlja glavnu pokretačku snagu i izvor podrške.

Kroz tradicionalnu akciju Humanitarni tiket u podne, kompanija Mozzart do sada je pomogla na stotine udruženja, fondacija, organizacija i pojedinaca…

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga