Ministar Ružić u poseti Srednjobanatskom okrugu

Podeli:

Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, boravio je danas u poseti Srednjobanatskom upravnom okrugu. Tokom obilaska, ministar je posetio Osnovnu školu “Stevan
Knićanin” u Knićaninu i Srednju medicinsku školu u Zrenjaninu.

Osnovna škola „Stevan Knićanin“ Knićanin

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Branko Ružić uručio je donaciju informatičkom kabinetu Osnovne škole “Stevan Knićanin” u istoimenom mestu. Nakon toga, za goste iz Beograda upriličen je obilazak i prigodan program u Srednjoj medicinskoj školi u Zrenjaninu. Ova škola je na samom vrhu liste najkvalitetnijih srednjih škola u region i odličan primer susretanja dva plemenita poziva – prosvetnog radnika i budućih medicinskih radnika. Srednja medicinska škola u Zrenjaninu uskoro će obeležiti i značajan jubilej – 75 godina od svog osnivanja.

Srednja medicinska škola Zrenjanin

Govoreći o strategiji koju je Ministarstvo prosvete primenjivalo tokom pandemije Korona virusa, ministar Ružić posebno je istakao činjenicu da je dobrom saradnjom resornog ministarstva sa drugim ministarstvima, uspešno umanjena ili čak sprečena mogućnost da deca, usled odvijanja nastave na daljinu, ostanu uskraćena za nova znanja.

U razgovoru sa zaposlenima i đacima Srednje medicinske škole, ministar je pohvalio rad ove obrazovne ustanove i najavio podršku i pomoć ministarstva na čijem je čelu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga