Mališanima iz domova za nezbrinutu decu u Vojvodini Mlekara Subotica ulepšala polazak u školu

Podeli:

Mališanima iz domova za nezbrinutu decu u Vojvodini i ove godine je polazak u školu ulepšala Mlekara Subotica donacijom mlečnih paketića. Najdraži mlečni napici, Zdravo mleko i Zdravo čokoladno mleko kao i drugi mlečni proizvodi, ovog puta su, u znak podrške, stigli na adrese SOS Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici i Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju „Kolevka“ iz Subotice.

Donacijom mlečnih paketića, Mlekara Subotica je dala svoj doprinos rastu i razvoju svojih najmlađih sugrađana s obzirom na to da je vreme provedeno u školskim klupama najlepši i najdinamičniji period, za koji je potrebno najviše energije.

Polazak u školu je za svako dete jedan od najznačajnijih trenutaka u godini, a nabavka opreme najzanimljiviji deo priprema pred upis. Nove sveske predstavljaju novi početak celokupnog školovanja, za prvake i ostale osnovce. Zbog toga su štićenicima pomenutih institucija, pored omiljenih napitaka, poklonjeni rančevi i sveske, uz želju da prvi školski dani budu što bezbrižniji i lakši.

– Mlekara Subotica posebnu pažnju poklanja lokalnoj zajednici, pre svega najmlađima. U proteklom periodu sproveli smo veliki broj donacija različitim ustanovama na teritoriji Vojvodine, koje su bile pogođene situacijom izazvanom korona virusom, domovima zdravlja, bolnicama i institucijama za brigu o deci. Izuzeto nam je drago što smo bili u prilici da svim štićenicima dva najveća doma u Vojvodini, Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ iz Subotice i SOS dečijem selu u Sremskoj Kamenici uputimo donaciju školskog pribora i mlečnih proizvoda koji su izuzetno značajni za pravilan rast i razvoj najmlađih – istakla je, prilikom uručenja donacije, Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativih poslova kompanije Imlek .

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga