Lidl otvorio logistički centar u Srbiji

Podeli:

Kompanija Lidl, nemački prehrambeni trgovinski lanac broj jedan u Evropi, stigla je i u Srbiju, otvaranjem logističkog centra u Novoj Pazovi.

Lidl, prvi savremeni diskontni lanac uopšte u Srbiji, najavio je da će tokom ove godine istovremeno otvoriti između 10 i 20 prodavnica i započeti najveći talas zapošljavanja u Srbiji.

Logistički centar kompanije Lidl Srbija, gde će biti zaposleno oko 180 ljudi, prostire se na više od 45.000 kvadratnih metara, ima kapacitet za skladištenje 30.000 paleta i 120 utovarnih i istovarnih rampi.

Ima kapacitet za snabdevanje 100 prodavnica.

Lidl Srbija, kao značajan investitor i poslodavac, u proces izgradnje logističkog centra uključio je srpsku građevinsku industriju angažovanjem domaćih projektantskih, nadzornih i izvođačkih firmi sa ukupno angažovanih 50 podizvođača.

Gradnja logističkog centra je trajala godinu dana, a učestvovalo je oko 2.000 ljudi različitih profila.

Lidl Srbija je objavio konkurs za više od 1.000 prodavaca u 18 gradova, u Beogradu, Boru, Indiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu.

Ovaj nemački trgovinski lanac prehrambenih proizvoda, ima više od 10 hiljada prodavnica u svetu, oko 225. 000 zaposlenih i više od 150 logističkih centara.

Izvor: nsuzivo/Tanjug

FOTO:Wikimedia Commons/Aljona83

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga