KUD „Sloboda“- Najbolji od najboljih

Podeli:

Kulturno – umetničko društvo “Sloboda” Knićanin uspešno funkcioniše 23 godine. Rad sa članovima se odvija u kontinuitetu i sa velikom posvećenošću. Deca se pored igre, druže i spremaju za buduće nastupe.

Jovana Buljin, koregorafkinja pomenutog kulturno-umetničkog društva, sa ponosom ističe da ovaj ansambl čini više od 60 folkloraša, koji su, i pored otežanih okolnosti protekle dve godine, uspevali da redovno dolaze na probe i predano savladavaju nove korake.

– Ponosni smo na uspehe koje smo ostvarili, kako u našoj državi, tako i van njenih granica. Najveće priznanje osvojili smo na Balkan folk festu u Bugarskoj, gde smo sa ponosom poneli titulu „Najbolji među najboljima“. Rad nam je u prethodnom periodu bio malo otežan, ali smo i pored toga uspeli da održimo 25. decembra godišnji koncert, zajedno sa našim prijateljima iz Karavukova. Rad sa decom je veliko uživanje i nadam se da će ovakva saradnja biti i u budućnosti, jer je najlepše kada zajedničkim snagama radimo na očuvanju tradicije našeg naroda- navela je Jovana Buljin, koregorafkinja.

Rad u kulturno-umetničkom društvu „Sloboda“ odvija se na radost i zadovoljstvo svih. Mališani rado posećuju probe, među njima i koreografima postoji veliko poštovanje, a roditelji ističu da je ovakav rad od višestrukog značaja za mališane.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga