Koliko srce ima stolar Mile: Bolesnom Davidu su se oštetila kolica, a on mu je odmah nabavio druga

Podeli:

Tinejdžer David živi sa majkom, ocem i dva brata. Njegova majka boluje od dijabetesa, a otac mu je srčani bolesnik.

Stolar Mile i David Foto: Twitter/@StolarMile

Čovek ogromnog srca Milorad Jurković, poznat kao stolar Mile, opet je jednoj porodici olakšao život. Naime, Davidu Dudešu iz Mužlje poklonio je neurološka kolica, koja su mu neophodna kako bi mogao kvalitetnije da živi. Tinejdžer boluje od cerebralne paralize.

– Ovo su druga kolica koja smo nabavili za Davida. On ide kao u neku vrstu dnevnog boravka u kome se druži sa svojim drugarima i kolica su mu neophodna. Prva su se oštetila kad je išao u njega, kad su ga iznosili iz autobusa i nisu mogla da se poprave – objasnio je stolar Mile.

Kako je napomenuo, odmah mu je sa svojim sinom nabavio druga kako bi mogao da nastavi da se druži i sklapa prijateljstva jer bez njih ne može da ide u dnevni boravak.

Dobra polovna neurološka kolica koštaju oko 500 evra, odnosno oko 60 hiljada dinara. Ona se razlikuju od ortopedskih po tome što imaju poseban deo za noge, glavu, imaju trn, kako navodi naš sagovornik, da osoba ne može da sklizne sa stolice.

Tinejdžer David živi sa majkom, ocem i dva brata. Njegova majka boluje od dijabetesa, a otac mu je srčani bolesnik.

U porodici samo otac radi i zato im je svaka pomoć dobrodošla, a posebno oko kolica koja su Davidu neophodna a izuzetno su skupa.

Stolar Mile se već šest godina bavi humanitarnim radom. U tome mu pomaže i njegov sin, koji ima 19 godina, a počeo je da pomaže drugima sa samo 15.

– Humanitarni rad sam započeo sa stolicama za hranjenje beba. Tad smo videli da ima puno ljudi, koji jako teško žive a koji ćute o svom problemu. Tad sam „iskoristio“ svoj Fejsbuk profil da ukažem na njih – istakao je Mile.

 

 

 

 

 

 

Izvor: telegraf.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga