Karavan „Zajednici zajedno“ u Domu zdravlja u Žitištu

Podeli:

Opština Žitište danas je bila nova stanica karavana „Zajednici zajedno“ kompanije NIS koja obilazi zdravstvene ustanove u opštinama i gradovima širom Srbije. Predstavnici kompanije NIS zajedno sa članovima Kluba volontera posetili su Dom zdravlja Žitište kome je kompanija donirala savremeni ultrazvučni aparat. Istovremeno, vredni volonteri kompanije NIS svojim radom oplemenili su prostoriju Dečje pedijatrije i ukrasili zidove različitim dečjim motivima, kako bi poseta lekaru za najmlađe pacijente bila što prijatnija.


Anelija Rošu, lekar opšte prakse u Domu zdravlja Žitište zahvalila je kompaniji NIS na vrednoj donaciji, koja, prema njenim rečima, mnogo znači ovoj zdravstvenoj ustanovi.


„Želja svih lekara opšte medicine u Domu zdravlja Žitište jeste da nam se unapredi zdravstvo i da imamo što kvalitetnije dijagnostičke metode. Ova donacija je pomogla da se naša želja približi ostvarenju, jer se sada možemo pohvaliti ubrzanom dijagnostikom, višim kvalitetom našeg rada i smanjenjem liste čekanja, što je od posebnog značaja za stanovnike naše opštine“, poručila je Rošu.

Ljiljana Laušev, članica Kluba volontera NIS-a je izrazila zadovoljstvo učešćem u današnjoj akciji sređivanja prostorija Doma zdravlja u Žitištu.
„Klub volontera je samo jedan od vidova pomoći koju kompanija NIS pruža stanovništvu. Srećni smo kada nas volontera ima što više, jer na taj način imamo mogućnost da stignemo u svaki deo Srbije u kojem je naša pomoć potrebna“, rekla je Laušev.
Pored Žitišta, Klub volontera kompanije NIS i karavan „Zajednici zajedno“ obišli su u proteklom periodu Pančevo, Kikindu, Niš, Kanjižu, Novi Bečej, Požarevac i Srbobran. Od 2012. godine opština Žitište je partner NIS-a u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, i od tada je realizovano oko 60 projekata i uloženo gotovo 30 miliona dinara u oblasti kulture, sporta, nauke, socijalne i ekološke zaštite.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga