Jedinstvena prilika za obrazovanje i dalji rad u modernoj prehrambenoj kompaniji

Podeli:

Hemijsko prehrambena i tekstilna škola Uroš Predić i kompanija Mlekoprodukt nude budućim učenicima jedinstvenu priliku za obrazovanje i dalji rad u modernoj prehrambenoj kompaniji

U skladu sa svojim strateškim opredeljenjem koje podrazumeva odgovoran i aktivan odnos prema napretku lokalne zajednice, kompanija Mlekoprodukt se, zajedno sa školom HPTŠ Uroš Predić odlučila da budućim učenicima ove srednje škole ponudi jedinstvenu priliku za obrazovanje i dalji rad. Kompanija Mlekoprodukt pozvala je buduće srednjoškolce da odaberu školovanje za profil prehrambenog tehničara i tako osiguraju sebi kvalitetno, moderno i dinamično školovanje, sa praksom u jednoj od najmodernijih i najopremljenijih kompanija u regionu.

Tokom četvorogodišnjeg školovanja za program prehrambenog tehničara, učenici će steći veštine procesa kontrole gotovih proizvoda i polaznih sirovina, iz prve ruke naučiti proizvodni proces, obavljati tehnološke procese proizvodnje u pogonima za proizvodnju i preradu hrane, naučiti postupke skladištenja sirovina i gotovih proizvoda – i to sve u saradnji kroz program dualnog obrazovanja sa kompanijom Mlekoprodukt, jednom od najmodernijih prehrambenih kompanija u našoj zemlji.

Nakon uspešnog školovanja, učenici će, opremljeni i teorijskim i praktičnim znanjem stečenim u savremenom poslovnom sistemu koji radi u skladu sa najvišim svetskim standardima, pred sobom imati poslovnu perspektivu u stalno rastućem sektoru prehrambene industrije, bilo u samim prehrambenim pogonima, bilo u laboratorijama za kontrolu kvaliteta, u trgovini i u ugostiteljstvu, kao i u pekarama, mlekarama i mlinovima.

Praktična primena stečenih znanja, plaćena praksa u dinamičnom radnom okruženju i mogućnost zaposlenja nakon školovanja uz kontinuirani napredak u kompaniji sa međunarodnom reputacijom, i učešće u razvoju prehrambenog sektora i rad sa aktuelnim modernim tehnologijama, čine od ove zajedničke ponude kompanije Mlekoprodukt i škole Uroš Predić istinsku priliku za uspešan početak karijere.

Škola Uroš Predić je multigeneracijska i multiprogramska institucija i jedan od stubova razvoja društvenih i ljudskih resursa u Vojvodini i Srbiji. Mlekoprodukt je sirara koja sa uspehom posluje više od sedam decenija, proizvodi 7.000 tona mlečnih proizvoda i dnevno sakupi prvoklasno mleko sa više od 400 farmi. Od 2004. godine, Mlekoprodukt je ušao u sastav francuske grupe Savencia fromage & dairy, koja je jedan od najvećih prerađivača mleka u svetu, drugi proizvođač sireva u Francuskoj i četvrti u svetu. Grupa Savencia je prepoznatljiva po specijalitetima od sira koje proizvodi po najvišim standardima kvaliteta i plasira u više od 120 zemalja širom sveta.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga