“Imamo cilj – dođi na start!” – humanitarna “Trka za srećnije detinjstvo” i ove godine okupila brojne učesnike

Podeli:

Pod sloganom “Imamo cilj – dođi na start!”, u ambijentu BIG tržnog centra u Zrenjaninu, u prelepom jesenjem danu, održana je tradicionalna humanitarno-rekreativna manifestacija “Trka za srećnije detinjstvo”.

Uz učešće velikog broja dece iz Predškolske ustanove, zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola, manifestacija je imala takmičarski karakter i atletski prizvuk, ali je, pre svega, istaknut njen humanitarni segment, upotpunjen brigom o zdravlju stanovništva, deci sa posebnim potrebama i socijalno ugroženim kategorijama, kroz realizaciju akcije “Sportom za bolje sutra” i besplatne preventivne preglede – merenje krvnog pritiska i šećera u krvi. Ne manje značajna, bila je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u transfuziomobilu.

Trku su simbolično otvorili i prvi je istrčali članovi Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Suncokret” iz Zrenjanina i njihovi današnji gosti, mladi iz Udruženja “Altruist” iz Žablja. Oni su zajedno organizovali i Dan sporta za mlade sa intelektualnim poteškoćama i nadmetali se u pet disciplina prilagođenih njihovim mogućnostima.


Manifestacija je podržana od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Grada Zrenjanina.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga