Humanost na delu: Nino i Yugo „Rino“ krenuli u Afriku!

Podeli:

Dvadesetpetogodišnji Ninoslav Trajković, danas je iz Bečeja u jugiću „Rinu“, starijem od njega, krenuo put Afrike sa ciljem da prikupi novac potreban za lečenje njegove sugrađanke, Ivane Ćurčić.

Pored mnogobrojhnih prijatelja, članova porodice i Ivane, ispratio ga je i prijatelj iz detinjstva i saputnik u prošlogodišnjoj avanturi do Mongolije i nazad, Đorđe Ilčešin.

Đorđe ovoga puta nije mogao da krene na put sa njim zbog obaveza na poslu i fakultetu. Ipak, prošlogodišnja mongolska avantura neće biti poslednje zajedničko putovanje dva prijatelja, naveo je Đorđe i dodao je da on i Nino imaju u planu da obiđu Južnu Ameriku.

Na put kroz petnaest zemalja dug oko 17.500 kilometara, Nino je ovoga puta krenuo sam. Njegova avantura ima i humanitarni karakter. Naime, Nino se nada da će sakupiti novac koji je potreban za lečenje njegove sugrađanke Ivane Ćurčić. Plan je da se u Bečej vrati za pedesetak dana.

Ninoslav će se iz Srbije uputiti ka Makedoniji, potom u Grčku odakle će trajektom preći do Izraela, a potom do Egipta, odakle i kreće prava avantura. Ovaj hrabri mladić proći će kroz Sudan, Etiopiju, Keniju, Tanzaniju, Malavi, Zambiju, Zimbabve sve do Južnoafričke Republike i Kejptauna.

Što se jugića tiče, Rino je prošao generalku i čini se da je spreman za novu avanturu. Ipak, u slučaju da dođe do nepredviđenih situacija, Ninoslav ima jednako hrabar plan. Ukoliko Rino slučajno ne bude mogao da nastavi putovanje, Nino planira da ispuni svoj cilj po svaku meru, te će ga zameniti za bicikl.

Ovogodišnju humanitarnu turu mladog Bečejca podržali su brojni privrednici, preduzetnici, ugostitelji i opština Bečej.

Izvor: Vrele gume

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga