Gradonačelnik u obilasku radova na tri lokacije, u tri gradske mesne zajednice: komunalnim opremanjem doprinosimo kvalitetu života naših sugrađana

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem, obišao je danas tri lokacije u gradu na kojima se izvode različiti infrastrukturni radovi, a posetu je započeo u parku “Putnikovo”, u kom se završava gradnja trim-staze.

Nakon što su prethodne jeseni počeli radovi na rekonstrukciji parka koji zauzima površinu od oko 3,3 hektara i treći je po veličini park u gradu, sada park, uz nove sadnice i zelene površine, dobija i sadržaje namenjene sportu i rekreaciji. Dužina trim-staze koja se proteže parkom iznosi blizu 600 metara, širina je 2,3 metra, a radove na izgradnji izvelo je zrenjaninsko preduzeće “Eko Gradnja”. Ovim sadržajima dobijaju ne samo sugrađani sa teritorije mesne zajednice “Bolnica – Berbersko”, gde se nalazi park, već sigurno i iz nekih drugih delova grada. 

Na Bulevaru Veljka Vlahovića gradi se pešačka staza između nadvožnjaka (Ulica Milana Stanivukovića) i Stražilovske ulice, u dužini od oko 450 metara. Nakon pripremnih radova, proširenja trase celom dužinom, postavljanja podloge i novih ivičnjaka, počelo je postavljanje behaton-ploča na površini od preko dve hiljade kvadratnih metara. Radove i na ovoj lokaciji izvode putari “Eko Gradnje”.

Završni radovi na presvačenju kolovoza novim asfaltom izvode se u Grobljanskoj ulici, na teritoriji MZ “Gradnulica”. U dužini od 600 metara, ulica je dobila asfalt u celoj dužini, od Ulice cara Dušana do Zelengorske, čime se poboljšavaju uslovi za odvijanje saobraćaja i povećava bezbednost. Radove izvodi preduzeće “Put-invest” iz Novog Sada.

Gradonačelnika su na svim lokacijama dočekali i predstavnici mesnih zajednica, kao i građani koji žive u okolini, uz zadovoljstvo što se na ovakav način rešavaju neki od problema na teritoriji gde žive i uređuju gradski prostori. Gradonačelnik je istakao da je, s prvim lepšim danima, otvorena i građevinska sezona i počeli komunalni radovi u mesnim zajednicama širom grada i u naseljenim mestima.

– Danas smo obišli i park “Putnikovo”, gde smo zajedničkim sredstvima Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Zrenjanina opremili najmlađi planski gradski park i pored sadnica i novih zelenih površina, napravili i sadržaj koji se tiče sporta i rekreacije, konkretno trim-stazu, koja će parku doneti drugačiji izgled i funkcionalnost. Što se tiče trotoara u naselju “Bagljaš”, na teritoriji mesne zajednice “Veljko Vlahović”, nastavljaju se obimni radovi na rekonstrukciji i nakon što smo uradili parnu stranu bulevara, sada radimo neparnu i očekujemo da u naredne dve godine završimo trotoare duž celog Bulevara Veljka Vlahovića, čime će on dobiti lepši izgled – kazao je Salapura.

Dodao je da je danas obišao i Grobljansku ulicu, dosta frekventnu saobraćajnicu koja povezuje mesne zajednice “Gradnulica” i “Žarko Zrenjanin” i u kojoj se završavaju radovi na presvlačenju kolovoza novim asfaltom. – Svaki metar novog asfalta, novi trotoar, svaka uređena ulica, dodatno doprinose kvalitetnijem životu naših sugrađana – poručio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga