Grad obezbedio dodatna tri miliona dinara za sufinansiranje mera energetske sanacije

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura odobrio je, pored ranije opredeljenih deset, i dodatnih 3 miliona dinara za sufinansiranje mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima za građane sa teritorije Grada Zrenjanina. Time će svi građani koji su konkurisali za zamenu kotlova i stolarija i pri tom ispunili administrativno – tehničke uslove po javnom pozivu moći da ostvare subvencije.

Grad Zrenjanin raspisao je sredinom avgusta javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima za građane sa teritorije Grada Zrenjanina. Konkurs se ticao zamene spoljnih prozora i vrata, sa pratećim građevinskim radovima, kao i zamene kotlova na prirodni gas u kućama koje poseduju sistem centralnog grejanja.

Od ukupnog iznosa, 12,5 miliona dinara opredeljeno je za zamenu stolarije, dok je 4,9 miliona namenjeno za zamenu kotlova. Sada će taj iznos od 12,5 miliona biti uvećan za još tri, što znači da će za energetsku sanaciju kuća biti opredeljeno ukupno 15,5 miliona dinara.

Na ovaj javni poziv prijavio se veliki broj građana, a uslove je ispunilo 97 njih zainteresovanih za zamenu kotlova i 188 za zamenu prozora i vrata. Prethodno je raspisan javni poziv za privredne subjekte, odnosno izvođače radova i odabrano njih deset – sedam preduzeća u oblasti zamene stolarija i tri u oblasti kotlova za grejanje.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga