DRÄXLMAIER Group donirao Domu zdravlja i Opštoj bolnici mrežne uređaje

Podeli:

DRÄXLMAIER Group je donirao Domu zdravlja “Dr Boško Vrebalov” i Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu mrežne uređaje. Ovom donacijom smo želeli lekarima da olakšamo svakodnevni rad i vođenje evidencije, kako bi mogli da se posvete pacijentima i pruže im što bolju zdravstvenu zaštitu i uslugu.

– Mrežna oprema koju smo dobili od firme DRÄXLMAIER nam svakako daje mogućnost za brz i nesmetan rad naših sistema. Mreža je neophodna pozadina IT operativne infrastrukture poslovne organizacije koja omogućava da se podaci prenose između korisnika, memorija podataka i same obrade podataka. Međusobna povezanost na nivou lokalne računarske mreže (LAN) ili šire (WAN) neophodni su za normalno svakodnevno obavljanje sve većeg broja poslova- rekao je Šef odseka za informacione tehnologije Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” Bojan Saravolac.


U svakoj zdravstvenoj ustanovi brz i neometan protok informacija, ali i dostupnost informacija na više punktova, od velikog je značaja za kvalitetan rad osoblja.

– U Zrenjaninskoj bolnici su preko aktivne i pasivne mrežne opreme povezana sva odeljenja i službe. Svi računari, štampači, medicinski aprati koriste mrežnu infrastrukturu, pa je ona samim tim i jako važna. U slučaju proširenja ili kvara na delu mreže, uvek je potrebna dodatna aktivna mrežna oprema (switch, router,…) kako bi se rad u bolnici nesmetano odvijao- rečeno je u Službi informacionih tehnologija Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.

DRÄXLMAIER Group se iskreno zalaže za unapređenje uslova života zajednice u kojoj posluje, te vođeni time, brojnim aktivnostima u okviru društveno odgovornog poslovanja nastoji da pruži pomoć i podršku različitim organizacijama i institucijama u regionu. Od početka pandemije koronavirusa, DRÄXLMAIER Group je u više navrata donacijama podržao rad zdravstvenih ustanova u Zrenjaninu.

Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Zrenjanin donirano je 80 računara. Računari su raspoređeni u svim službama u zavisnosti od prioriteta i potreba, a ova oprema se koristi i u respiratornom centru / kovid ambulanti za brži unos i obradu podataka o pacijentima obolelim od koronavirusa.

Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ Zrenjanin DRÄXLMAIER je donirao 50.000 zaštitnih rukavica, 2.000 zaštitnih maski N95, 2.000 zaštitnih maski za jednokratnu upotrebu, 150 zaštitnih vizira, 10 računara, monitora, tastatura i miševa. Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin donirano je 250 vizira i 30 stalaka za infuziju, kao i 10 računara, monitora, tastatura i miševa.

Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima DRÄXLMAIER je donirao 40.000 zaštitnih medicinskih rukavica.

DRÄXLMAIER Group je partner u regionu i u ovoj krizi izazvanoj koronavirusom želi da da svoj doprinos i podršku zdravstvenom sistemu i zaštiti javnog zdravlja.

– Izuzetno cenimo rad lekara i medicinskih tehničara koji svakodnevno pružaju svoj maksimum tokom ovog veoma teškog perioda. Opremom koju smo donirali zdravstvenim ustanovama želimo da izrazimo svoju zahvalnost za njihovu posvećenost i istovremeno podržimo zdravstveni sistem u borbi protiv koronavirusa- rekao je Generalni direktor DRÄXLMAIER Group Zrenjanin, Ralf Capelle.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga