Dodeljene školske i studentske stipendije Grada Zrenjanina

Podeli:

Svečanim uručenjem i potpisivanjem ugovora, danas je u Kulturnom centru Zrenjanina okončan konkurs za dodelu stipendija đacima i studentima sa teritorije grada Zrenjanina koji su ispunili uslove prethodno definisane konkursom.

Svečanost dodele ugovora upriličena je danas u Kulturnom centru Zrenjanina, s obzirom da u Gradskoj kući ne bi bilo dovoljno prostora da primi sve učenike i studente koji su zaslužili stipendije. Pozdravljajući sve prisutne i čestitajući im na dobijenim stipendijama, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da Grad Zrenjanin nastavlja da brine o svojim uspešnim učenicima i studentima i to je ove školske godine posebno izraženo.

– Podsetiću samo da smo pre dve godine dodelili 180 stipendija, u ukupnom iznosu od 12,2 miliona dinara, prošle godine 245 stipendija, uz izdvajanja od 17 miliona, a sada 283 stipendije, za koje smo opredelili skoro 20 miliona dinara. Iznosi stipendija nisu menjani i one predstavljaju samo jedan od vidova podrške koje grad daje đacima i studentima. Iz budžeta se izdvajaju sredstva i za đačke torbe i pribor prvacima, za stručno usavršavanje studenata, autobuski prevoz, a od naredne školske godine svi mališani koji polaze u prvi razred dobiće i besplatne udžbenike – rekao je još Salapura i dodao da su to sve pokazatelji koliko Grad Zrenjanin polaže nade u mlade ljude, među kojima su verovatno i oni koji će biti nosioci razvoja našeg grada u budućnosti.

– S obzirom na sve investicije koje se dešavaju i planiraju u gradu, verujem da će Zrenjanin biti još bolje mesto za život i da će naši studenti, naši đaci, ostvariti ovde egistenciju, zasnovati porodicu i doprineti daljem razvoju našeg grada – istakao je gradonačelnik.

U ime dobitnika stipendije, zahvalile su se Nevena Antonin, učenica drugog razreda Medicinske škole Zrenjanin i Dajana Jankov, studentkinja treće godine Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Svečanosti u Kulturnom centru, uz gradonačelnika, prisustvovale su i pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić. Grad Zrenjanin u školskoj 2021/22. godini stipendira 134 učenica i učenika i 149 studentkinja i studenata, što ukupno čini 283 stipendije, najviše od kada se dodeljuje ova vrsta podrške. Za tu namenu, iz gradskog budžeta izdvojeno je 19,8 miliona dinara. Stipendije su usklađene sa onima na republičkom nivou i iznose 5.400 dinara za učenike i 8.400 dinara za studente na mesečnom nivou, a isplaćuju se u deset mesečnih rata.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga