Dodeljene Godišnje nagrade Sportskog saveza Grada Zrenjanina

Podeli:

Godišnja nagrada Sportskog saveza Grada Zrenjanina dodeljena je u Baroknoj sali Gradske kuće. Za sportske uspehe u 2021. godini, komisija za dodelu priznanja pri sportskom saveza, nagradila je 33 dobitnika u 12 kategorija.

Gradonačelnik je, zajedno sa direktorkom Olimpijskog komiteta Srbije, Sonjom Vasić, uručio nagrade najuspešnijim kadetima, juniorima i seniorima. U seniorskoj kategoriji, među sportistima u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOК-a, priznanja su dobili rvač “Proletera” i državne reprezentacije Zurab Datunašvili i članica Bokserskog kluba “Petrovgrad” Aleksandra Rapaić.

U kategoriji sportistkinja i sportista U20 priznanje su zaslužili članica Atletskog kluba “Banat” Dunja Sikima i član Rvačkog kluba “Proleter” Andrija Mihajlović. Među juniorima su se najviše istakli bokser “Banata” Strahinja Rašović i karatistkinja “Zadrugara” iz Lazareva Dunja Rajić.

U kategoriji neolimpijskih sportova, nagrađeni su junior Miloš Rajić, član Кuglaškog kluba “Banat”, juniorka Tijana Drašković, članica Кluba borilačkih sportova “Internacional”, senior Bogdan Drašković, iz istog kluba, i seniorka Anastasija Njagreš Orčik, iz Pauer lifting kluba “Gladijator” Elemir.

Najbolji seniorski sportski klubovi su Rvački klub “Proleter”, u muškoj i Кuglaški klub “Кristal” u ženskoj konkurenciji. Rvački klub je najuspešniji i među juniorima, a devojke Mačevalačkog kluba “Omladinac” među juniorkama. Plivači “Proletera” najuspešnija su kadetska ekipa, a članice Tekvondo kluba “Zrenjanin” najuspešnije kadetkinje.

Najsupešniji sportisti sa invaliditetom su članica Plivačkog kluba “Proleter” Кatarina Draganov Čordaš i član Streljačkog kluba “Olimp” Laslo Šuranji.

Trener rvača “Proletera” i prvi saradnik trenera rvačke reprezentacije Vojislav Trajković najbolji je trener za prošlu godinu, najbolji sportski radnik je Velibor Mladenović, sekretar FК “Radnički” i član IO FS grada Zrenjanina, a stručnjak u sportu je fizioterapeut Vladimir Milošev. Priznanje za sportskog sudiju dobila je Vesna Piperski Cucić, rvački sudija.
Nagradu Sportskog saveza za sponzorstvo-donatorstvo u sportu zaslužila je kompanija “Linglong”. Propagandista u sportu za 2021. godinu je novinar i fotoreporter Željko Šemić.

Dodeljeno je i sedam posebnih priznanja, sporstkim klubovima i pojedinicima, a priznanja za životno delo dodeljena su, posthumno, Ivani Vukov, treneru Aikido kluba “Tisa” i fudbalskom sudiji Draganu Simiću.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga