Dobra prilika za nezaposlene do kraja oktobra

Podeli:

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) izdala je saopštenje kojim poziva sve nezaposlene osobe do 30 godina starosti da iskoriste mogućnost za učešće u programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ i prijave se do 31. oktobra.

Program mladima bez radnog iskustva omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca i da na taj način steknu znanja, veštine i kompetencije za rad, čime će povećati svoje šanse za zapošljavanje.

Kako se navodi u saopštenju, za program mogu da konkurišu mladi sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, ili sa radnim iskustvom kraćim od šest meseci stečenim na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu. Osim toga, zainteresovani treba da budu u evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Program „Moja prva plataˮ realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci, tokom kojih NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. Pored toga, NSZ mladima uključenim u ovaj program uplaćuje i doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Više detalja o uslovima konkursa možete pogledati na zvaničnom sajtu programa „Moja prva plata“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga