Gomex podržao Dan pešačenja u Zrenjaninu

Podeli:

11. septembra, Zrenjanin se pridružio globalnoj akciji “Dan pešačenja”. Uz podršku kompanije Gomex, pomenutu akciju organizovali su Planinarski savez Srbije i Klub planinara iz Zrenjanina u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina. Peti „Dan pešačenja“ u našem gradu obeležen je sloganom “Korak bliže zdravlju”.

Na platou (Trg dr Zorana Đinđića) okupio se veliki broj građana, učenika zrenjaninskih škola i ljubitelja boravka u prirodi, koji su krenuli u pešačku turu obalom Begeja. Staza dužine 8km pružala se kraj devet zrenjaninskih mostova. 

U 9h, sa Trga dr Zorana Đinđića krenulo se ka Supovom mostu, a zatim obalom Begeja prema Žutom mostu i naselju Berbersko. Kod centralnog parkinga predviđeno je skretanje ka Ajfelovom mostu, a zatim pokraj jezera I i III, kao i pored Kifla mosta, ponovo do reke Begej. Staza je vodila pored Banana mosta i krajnjim ulicama naselja Berbersko ka Železničkom mostu. Dalje, preko livade, išlo se do Mužljanskog mosta. U povratku, istom stazom, pešačilo se još jednom do Železničkog mosta, nakon kog se suprotnom obalom Begeja nastavilo pokraj naselja Ruže Šulman. Obalom Begeja, svi pristuni su krenuli da “zatvore krug” i završe na mestu polaska.

CIlj ove akcije bio je da se pešačenje pretvori u dobru naviku, koja ima veliki značaj za fizičko i mentalno zdravlje, a naročito za poboljšanje imuniteta. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga