Čista i ispravna voda u Zrenjaninu? Samo u perionici Maris

Podeli:

Samouslužna autoperionica Maris od nedavno ima jednu pravu malu fabriku vode koja čini da vaš auto zaista zasija najboljim sjajem. Otišli smo do njih kako bismo se i sami uverili kako funkcioniše novopostavljeni sistem za preradu vode koji pranje automobila čini veoma kvalitetnim. Porazgovarali smo sa tehničkim direktorom Maris-a, gospodinom Sinišom Tomin.

Kakve novosti u kvalitetu usluge je uveo Maris, odnosno šta predstavlja tzv. Fabrika Vode koju ste ugradili u okviru Vaše perionice?

Sa jedne strane, imajući u vidu svu problematiku koju donosi kvalitet vode u Zrenjaninu i sa druge strane našu želju da usluga pranja vozila bude i uz te poteškoće najkvalitetnija, ove godine smo investirali sredstva u novu opremu tzv. Fabriku vode koja u stvari predstavlja veoma kompleksan sistem prerade sa ciljem da usluga pranja bude na najvišem mogućem nivou. Funkcioniše tako što sirova, odnosno voda iz sistema vodovoda, preko filtera, ulazi  u naš sistem za uklanjanje mehaničkih nečistoća kao što su pesak, trunje i ostale mehaničke nečistoće. Nakon toga se takva voda tretira uređajem Skavendžer koji služi za uklanjanje organskih materija i nečistoća koje su karakteristične za Zrenjanin poput  algi i bakterija.  Takva voda se dodatno hloriše, skaldišti u rezervoaru i tako prerađena prelazi u sistem omekšavanja  vode koja kvalitet vode dovodi na još viši nivo i uklanja supstance poput raznih minerala, soli , olova.. Takva voda postaje takozvana omekšana voda koja je sada bez soli, organskih materija i nakon toga prelazi  u sistem Reversne osmoze, koja putem membrana pročišćava vodu do 99,5%.

Kakva konkretna poboljšanja u usluzi sada ima korisnik Vaše perionice?

Uz sve ostale kvalitetne sirovine koju koristimo, voda kao naša osnovna sirovina za korisnika i njegovog ljubimca – auto znači da nakon ispiranja nema fleka, a takodje takva voda ni na koji način ne oštećuje farbu. 

Možemo li da dobijemo nekoliko praktičnih saveta u vezi pranja vozila?

Na našoj perionici postoji 3 opcije pranja  PRANJE, VOSAK, ISPIRANJE. Nakon što vozilo parkirate na sredinu boxa i ubacite žeton za pranje, na displeju će vam se pokazati vreme. Na prvoj opciji pranje vas čeka topla voda i najkvalitetniji prašak, te da bi pranje bilo kvalitetno potrebno je prvom opcijom auto isprskati sa svih strana tako što ćete pušku držati na udaljenosti 30-40 cm kako bi deterdžent omekšao prljavštinu. Ovo je praktično „predpranje“ , a nakon toga približite pušku na 10cm udaljenosti od vozila, i to jeste „pravo“ ili aktivno pranje. I „predpranje“ i pranje je najbolje početi od krova, pa u krug oko automobila usmeravajući mlaz levo-desno i radeći to odozgo nadole.

Nakon ove opcije pritisnite taster vosak i ponovo pređite čitav automobil držeći pušku na udaljenosti oko 30 cm od površine.

Kada ste naneli vosak, na kraju pritisnite taster ispiranje, a to je demineralizovana voda, i takođe držite pušku na udaljenosti oko 30 cm i pomerajte mlaz od krova na dole. Veoma je važno da dobro isperete auto, kako bi uklonili ostatke praška i voska.

Ovako dobro opran automobil, navoskiran i efektivno ispran, donosi lepotu i sjaj za vašeg ljubimca.

Samouslužna autoperionica Maris nalazi se u ulici Pere Dobrinovića BB i radi 00-24h.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga