Brajan Rašić: Objektivno ispred objektiva

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Nakon četiri decenije rada, pred zrenjaninskom publikom naći će se fotografije kultnog rok fotografa Brajana Rašića.

Branislav Brajan Rašić je karijeru započeo davne 1979. u jugoslovenskom časopisu Džuboks, a samo godinu dana kasnije odlazi u Englesku i svojom kamerom beleži sve što bismo danas mogli da nazovemo stvaranjem muzičke istorije. Madi Voters, Frenk Sinatra, Čak Beri, Dejvid Bovi, Tina Tarner, Ejmi Vajnhaus, Maona, čuveni Stonsi i još mnoge svetske zvezde fotografisao je ovaj kultni fotograf.

Izložbu „Pod sjajem zvezda“ nije bilo lako pripremiti. Prvobitna selekcija sadržala je 600 fotografija, a „samo“ 120 naći će se sutra pred očima Zrenjaninaca.

Iako je ime Brajan Rašić sinonim za rok fotografiju i pomislili bismo da su mu upravo gitarski zvuk ili udarac bubnja inspiracija, ovaj umetnik ističe da su ga oduvek najviše inspirisale žene, odnosno ženska lepota i duša. Veoma je srećan što će retrospektivnu izložbu imati u našem gradu, a posebnu zahvalnost duguje još jednoj kultnoj rok ličnosti – Zoranu Kostiću Canetu, pevaču i frontmenu grupe Partibrejkers, koji mu je pomogao oko kreiranja naziva izložbe.

Postavka „Pod sjajem zvezda“ biće otvorena do 31.avgusta 2021.godine. Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i verske zajednice i Grad Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Install
×

Pretraga