Brajan Rašić: Objektivno ispred objektiva

Podeli:

Nakon četiri decenije rada, pred zrenjaninskom publikom naći će se fotografije kultnog rok fotografa Brajana Rašića.

Branislav Brajan Rašić je karijeru započeo davne 1979. u jugoslovenskom časopisu Džuboks, a samo godinu dana kasnije odlazi u Englesku i svojom kamerom beleži sve što bismo danas mogli da nazovemo stvaranjem muzičke istorije. Madi Voters, Frenk Sinatra, Čak Beri, Dejvid Bovi, Tina Tarner, Ejmi Vajnhaus, Maona, čuveni Stonsi i još mnoge svetske zvezde fotografisao je ovaj kultni fotograf.

Izložbu „Pod sjajem zvezda“ nije bilo lako pripremiti. Prvobitna selekcija sadržala je 600 fotografija, a „samo“ 120 naći će se sutra pred očima Zrenjaninaca.

Iako je ime Brajan Rašić sinonim za rok fotografiju i pomislili bismo da su mu upravo gitarski zvuk ili udarac bubnja inspiracija, ovaj umetnik ističe da su ga oduvek najviše inspirisale žene, odnosno ženska lepota i duša. Veoma je srećan što će retrospektivnu izložbu imati u našem gradu, a posebnu zahvalnost duguje još jednoj kultnoj rok ličnosti – Zoranu Kostiću Canetu, pevaču i frontmenu grupe Partibrejkers, koji mu je pomogao oko kreiranja naziva izložbe.

Postavka „Pod sjajem zvezda“ biće otvorena do 31.avgusta 2021.godine. Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i verske zajednice i Grad Zrenjanin.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga