Bogat repertoar Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“- Don Žuan na daskama nakon dve godine

Podeli:

Petak, 3.12. u 20 č: DON ŽUAN, Molijer, r. I. V. Torbica

Posle bezmalo dve godine, zrenjaninska publika imaće priliku da pogleda DON ŽUANA u režiji inovativnog Igora Vuka Torbice, kultnu predstavu Dramske scene NP „Toša Jovanović” koja je doživela veliku popularnost na scenama u regionu, i maestralnog Ivana ĐORĐEVIĆA u naslovno ulozi.

POETIKA NOVE GENERACIJE

„Kakav bi i ko bi, u današnjem svetu, bio Don Žuan? To je pitanje sa kojim su mladi reditelj Igor Vuk Torbica i dramaturg Tamara Bijelić ušli u istraživanje i reinterpretaciju istoimenog Molijerovog komada. No, koliko god da su istraživali Don Žuana, još više su istraživali savremeni svet. Tako smo dobili predstavu u kojoj je beskrupulozni zavodnik (što je i drugo ime za manipulanta) u stvari eksponent besprizornog sveta u kakvom danas živimo. Taj svet i jeste besprizoran zato što je sazdan manipulacijom, ona je danas vladajuća moć koja ljude ostavlja bez pameti i sopstva, i pretvara ih u puke sledbenike, obožavatelje, kopi-pejst proizvode. Don Žuan je u isti mah i manipulant i žrtva – takva je moć manipulacije, njeno dijabolično lice danas, ona se sama sobom hrani i ne može da stane…“(Lj. Bailović)

Subota, 4.12. u 20 č: DEČKO IZ POSLEDNjE KLUPE, H. Majorga, r. T. Vasić (PRVA REPRIZA)

„Komad pre svega govori o odgovornosti i etici pojedinca na određenoj poziciji moći, u ovom slučaju odgovornosti profesora, za koju se u današnjem društvu zaboravlja da pored obrazovne ima i vaspitnu funkciju. On takođe upozorava na odgovornost pojedinca koji treba da poštuje određene granice i norme normalnog ponašanja. S obzirom na to gledalac predstave Dečko iz poslednje klupe može očekivati da će svedočiti procesu uništenja privatnosti, normalnosti i etike, čime se otvara večito pitanje „književnost kao prokletsvo ili spas”.“ (T. Vasić)

Nedelja, 5.12. u 18 č: DEČAK I MESEC, Ž. Hubač, r. V. Vidov

„Predstava „Dečak i Mesec“ najprije govori o sukobu generacija, ali ne na eksplicitan i pojednostavljen način, već pre ukazujući gde se stare vrijednosti gube, kao i o današnjosti koja turbulentno prelazi u budućnost, ali koju stariji ljudi ne mogu pratiti, te se stoga drže svoga starog, sigurnog vremena… Ova predstava treba da potakne velike i male da se ne odriču priča. Da se ne odriču sanjarenja. Roditelji, bake, djedovi, nastavite djeci pričati priče, jer niti jedna kompjuterska igrica ne može zamijeniti bajke posle kojih se tone u miran san.“ (V. Vidov)


Cena karata
Karte po ceni od 400 din za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena karte je 300 din) i 200 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima (osim utorkom, kada se ne igra predstava) i subotom od 10 č do 12 č i od 18 č do 20 č, odnosno nedeljom 1 sat pred početak predstave, ili
rezervisati putem telefona 023/560-136 (biletarnica). Karte za predstave mogu se rezervisati i putem imejla info@tosajovanovic.org.rs ili na sajtu Pozorišta www.tosajovanovic.org.rs. Lica koja poseduju karticu „Cena minus za 3+” imaju 50% popusta na cenu karata.

NAPOMENA:
Zbog uvedenih epidemioloških mera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance je obavezno. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU pre igranja predstave isključivo putem telefona biletarnice ili lično na biletarnici, zbog izbegavanja gužvi koje nisu u skladu sa epidemiološkim merama.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga