Aktivnosti na prolećnom uređenju grada

Podeli:

Radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, započeli su košenje zelenih površina u gradu krajem
marta kako bi sugrađanima i posetiocima na vreme obezbedili boravak u prijatnom okruženju. Planom i programom održavanja planirano je da se u toku jednog kruga pokosi mašinski 1.500.000 m2 trave, a ručno oko 200.000 m2, pa se može reći da košenje zelenih površina predstavlja obimniji posao u delatnosti koje obavlja preduzeće.

Na poslovima košenja angažovani su radnici i neophodna mehanizacija-traktori sa kosilicama, travokosačice, trimeri, rajderi, a uključene su i čistilice na uklanjanju pokošene trave sa trotoara i biciklističkih staza, kao i kolovoza uz ivičnjak.

Površine za košenje su razvrstane po kategorijama, pa je i broj košenja prilagođen tome. Prvi krug košenja je u toku i radnici preduzeća potrudiće se da do Uskršnjih i prvomajskih praznika pokose i urede zelene površine, planirane Planom i programom održavanja. Do sada su pokošene površine u Karađorđevom, Plankert , Čokliget , Železničkom, Spomen parku i parku Putnikovo , na Trgu Dositeja Obradovića, Brankovanu, pokošene su površine u naseljima Bagljaš, Brigadira Ristića, na 4. julu, Lesnini, u svim ulicama i na dečijim igralištima koja su u programu održavanja i drugo.

Sa uređenjem zelenih površina nastavlja se i u narednom periodu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga