Juče je završen 5. Festival dečijih pozorišnih predstava 2018.

Podeli:

Crveni krst Zrenjanin bio je suorganizator i domaćin petog po redu Festivala pozorišnih predstava koji je u organizaciji Crvenog krsta Srbije, a u okviru programa ,,Promocija humanih vrednosti“ održan u periodu od 28. do 30. marta 2018. godine u Narodnom pozorištu ,,Toša Jovanović“ u Zrenjaninu.

Izvor: Crveni krst Zrenjanin

Festival su otvorili generalna sekretarka Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović i pomoćnik gradonačelnika grada Zrenjanina Simo Salapura.

Tokom trodnevnog festivala Crveni krst Zrenjanin je u našem gradu ugostio preko 300 učesnika (učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, kao i edukovane volontere i prosvetne radnike iz 26 sredina u Srbiji).

Sve predstave su bile osmišljene u duhu promocije humanih vrednosti i poslale su jasnu poruku o značaju tolerancije i poštovanju različitosti.

Izvor: Crveni krst Zrenjanin

Predstave su se bavile temama: razvijanje tolerancije i nenasilne komunikacije, poštovanje različitosti, prevencija diskriminacije i stigmatizacije, rodna ravnostravnost, dečija prava, prevencija nasilja u elektronskim medijima i dr.

U osmišljavanju tematskih pozorišnih predstava učestvovali su edukovani mladi volonteri Crvenog krsta, prosvetni radnici i organizacije Crvenog krsta u gradovima i opštinama.

Izvor: Crveni krst Zrenjanin

Iako su sve predstave pobedničke već samom porukom koju su poslale, po mišljenju žirija, u čijoj su se ulozi ove godine našle svih 26 organizacija Crvenog krsta koje su učestvovale na Festivalu, najbolji su bili: Crveni krst Ćićevac, koji je osvojio prvo mesto, na drugom mestu Crveni krst Kraljeva, a na trećem mestu Crveni krst Užice.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga