Zlatna odbojkašica Katarina Lazović- „Verujte i nikad ne odustajte jer se na kraju sve vrati“

Podeli:

Prošla godina će zasigurno ostati upamćena po Svetskom prvenstvu u odbojci i po veličanstvenoj pobedi naših odbojkašica u meču protiv Brazila. Takođe ovom pobedom naše devojke su u  prošloj godini kupile kartu za Olimpijske igre. Svaka devojka dala je određeni doprinos ali jednu su nazvali „heroj iz senke“, a to je niko drugi do zlatni servis Srbije – Katarina Lazović.

Koji trenutak Vam je ostao upečatljiv sa Svetskog prvenstva?

Sigurno ću pamtiti trenutak koliko smo svi bili srećni i istraumirani kad smo pobedili Poljsku, u tom trenutku smo stvarno znali da ćemo proći u finale i da će biti na kraju sve okej. Tako da to ću sigurno pamtiti jer mislim da mi je to jedna od najsrećnijih utakmica u karijeri.

 Po kojoj pesmi ćete pamtiti tu osvojenu titulu?

Malo mi je glupo da kažem po kojoj pesmi ću pamtiti ovu titulu,ali ajde nekako mene asocira to prvenstvo na pesmu Aleksandre Prijović-Sabotiram.(hahahaha)

 Da li ima neka anegdota koju biste podelili sa nama a koja je vezana za ovo Svetsko prvenstvo?

Nemam iskreno ni jednu anegdotu sa Svetskog prvenstva ali sigurno je da smo se mnogo lepo družile i mnogo smo se smejale i bila je baš pozitivna atmosfera. Sve u svemu lepo smo se provele.

 Kada niste u ulozi odbojkašice Vi ste?
Kada nisam u ulozi odbojkašice ja sam šopingholičarka, šalim se, mnogo me zanima moda i veoma često van treninga odem u tržni centar, i ne kupujem čak, nekad volim samo da gledam. Volim da kombinujem odeću sebi i drugima.

Šta je vaš najveći motiv?
Zasigurno je moj najveći motiv neko dokazivanje i reprezentacija i olimpijada najiskrenije. To mi je ubedljivo najveći motiv da odem na Olimpijadu i da ako može da se osvoji neka medalja.

Šta su Vaši dalji planovi kad je karijera u pitanju?
Sredinom januara mi se završava sezona u Kini tako da bih volela da potpišem neki ugovor za polusezonu.

Ko je po Vama najbolji sportista i zašto?
Po mom mišljenju najbolji sportista je Novak Đoković, to je sigurno i uopšte nema mu ravnog. Zato što pokazuje i na terenu i van njega kakav je čovek i mnogo mi se sviđa njegov karakter. Mislim da on opisuje baš onako Srbina i srpski karakter.

 Šta biste sa vaše pozicije poručili mladim ljudima?Sigurno bi im poručila da veruju i  da nikad ne odustaju jer stvarno na kraju se sve vrati, možda ne u trenutku u kom mi očekujemo ali na kraju se svaki trud i strpljenje isplati.

Autor intervjua: Tijana Kostadinović

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga