Blog: R.I.P. pameti

Podeli:

Hoće li biti nešto o sahrani na vašem portalu? Da li ste snimali sahranu? Pitanja koja stižu iz dana u dan, na koje se ne šalje odgovor. Nije teško odgovoriti, teško je shvatiti da nekoga stvarno interesuju detalji sahrane. Bilo je svakako medijski ispraćeno onako sa stilom, besramno i bestidno, deljenjem medijskog prostora na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Jedina dobra stvar koja je proizašla iz svega ovoga, jeste da se niko od zrenjaninskih medija nije oglasio povodom ovog “događaja“, što je za svaku pohvalu, kao prećutna kolegijalnost i postojanje zdravog razuma.

Foto:telegraf.rs

Negde se izgubio pojam popularnosti. Došli smo do trenutka gde je sasvim poželjno brukati i sebe i svoje najbliže kako bi i dalje izlazile slike u novinama, i pravili se talk show programi. Najgore je što se ni najbliži ne bune. Sve je to cena “slave“. Pokušavam da zamislim ljude koji su se tog dana probudili, iščekujući kada će početi sahrana i seli u najudobniju fotelju i gledali. Neki od njih su gledali, jer ih to stvarno ineteresuje, dok su drugi gledali kako bi komentarisali sa ukućanima kako to nije u redu i kako se tako nešto ne bi trebalo prenosti na televiziji. Ni oni nisu menjali kanal. Svi osuđujemo. U tišini, kao i uvek, kroz glavu prolaze misli kako se ništa neće promeniti niti se može promeniti, ako bilo ko od nas nešto izusti. Sramota, sramota za sve one koji su učestvovali u ovom nažalost “cirkusu“, za one koji su to sve pomno pratili, za sve one koji su pokušali da postignu veću gledanost prenošenjem jedne od najtužnijih stvari. Došli smo do toga da je dobro gledati tuđu muku, na bilo koji način, tako da više i ne postoje granice. Šta je sledeće? Mada, nekada je dobro i ne znati šta će da se desi. Svakako će biti dovoljno gledano i medijski propraćeno.

Još jednom je naš grad bio u centru pažnje i to na negativan način. Sada smo to bili mi i Zrenjanin, a već koliko sutra, budite u stanju pripravnosti, jer se nikad ne zna koji grad je sledeći. U nekim trenucima ne postoji medijski mrak, nažalost. Ne postoji osoba koja će prekinuti skrnavljenje ozbiljnih stvari. Ne postoji ništa što može stati na put poboljšanju nečije popularnosti. Ako je to cena “uspeha“, ne težite ka tome da budete popularni. Još jednom je u ovoj besramnoj bici, izgubio ZDRAV RAZUM. Slava mu.

Autor: Srđan Slijepčević

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga