Održana 4. ulična trka „Ečka“

Podeli:

U subotu 26. Oktobra, Ečka je bila domaćin za preko 700 učesnika u uličnoj trci koja simbolično nosi naziv „Ečka“. Trka se održava, sada već tradicionalno, četvrti put. Pre oficijalnog dela takmičenja, priliku da se oprobaju na stazi imali su najmlađi. U dečijoj trci učestvovalo je čak preko 500 dece.

Na trci učestovali su profesionalni sportisti, amateri i svi koji su želeli da osete sportski duh koji nosi ova manifestacija. Među trkačima je bio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Za učesnike koji su dolazili iz Beograda je bio obezbeđen i prevoz. Brojne trkače bodrili su meštani duž staze, koji su im izneli posluženje. Zanimljivo je i to da su osim naših sugrađana Ečku posetili i trkači iz cele Srbije, a i iz Evrope.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura

Ovogodišnji pobednici su:

Trka na 5 km, Viacheslav Sokolov, koji je trku zavšio za 15:23 minuta u istoj trci prva među dama je stigla Milica Radulović koja je stazu prešla za 19:48. U trci na 10 km prvi na cilj je stigao Stenli Kipruto koji je na cilj stigao nakon 31:23 minuta, a prva dama ove trke bila je Nevena Jovanović kojoj je do cilja trebalo 27:20 minuta. Što se tiče nordijskog hodanja pobedu je izvojevao Tomislav Dobrijević koji je stazu prešao za 39:00 minuta, a u ženskoj kategoriji je to bila Violeta Segedinski sa vremenom od 40:00 minuta.

A šta učesnici kažu o ovom događaju možete pogledati u videu:

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga