Zlatno odličje za mušku vokalnu grupu „Pannonica“

Podeli:

Proteklog vikenda muška vokalna grupa „Pannonica“ je u Rumi na 60. Festivalu muzičkih društava Vojvodine – Festivalu horova osvojila zlatno odličje. Svoje utiske prenela nam je njihova dirigentkinja Zorica Kozlovački:

„Izuzetno smo zadovoljni našim nastupom, presrećni i ponosni zbog osvojene nagrade. Bilo nam je vrlo prijatno u Rumi, publika nas je bodrila velikim aplauzima i motivisala da pokažemo svoj maksimum. Odlično smo uvežbali naš program i vrlo sigurno i inspirativno ga odpevali. Drago nam je da smo uspeli da odemo na ovaj Festival koji ima impozantnu tradiciju jer se održava bijenalno i ove godine slavi 60. jubilej i najznačajnija je manifestacija u kulturno – umetničkom amaterizmu Vojvodine.”

“Ove godine je učestvovalo 11 horova i vokalnih grupa iz Rume, Sremske Mitrovice, Subotice, Bečeja, Pančeva, Zrenjanina i Kikinde. Žiri u sastavu: Božidar Crnjanski, dirigent – redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Verica Pejić, solista Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Tamara Knežević, kompozitor preslušali su horove i dodelili nagrade.“

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga