VII SIMPOZIJUM O PIVU PIVARSKIM SIROVINAMA I TRŽIŠTU 

Podeli:

Svečano otvaranje VII Simpozijuma o pivu pivarskim sirovinama i tržištu  će se održati u kongresnoj sali hotela VOJVODINA u četvrtak 24.10. u  08,30 sati.  Simpozijum će trajati dva dana , četvrtak 24. i petak 25.10.  Učestvovaće kao i do sada poznati stručnjaci iz ove oblasti iz cele Evrope. Najavljen je niz zanimljivih i stručnih predavača a njihovi radovi su objavljeni i u Zborniku  koji će ovom prilikom biti prezentovan.  U dva dana predviđeno je čak 36 predavanja, panela i radionica koji će biti održani po predviđenom programu, satnicama i temama. Podsećamo da je ovo jedini ovakav skup u Evropi i da izazvao veliku pažnju stručne javnosti.

Pokrovitelj skupa kao i predthodnih godina je  grad Zrenjanin na čelu sa Gradonačelnikom uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacije i odgovarajućih Pokrajinskih sekretarijata. Organizatori su Institut za ratarstvo I povrtarstvo – Institut od nacionalnog značaja iz Novog Sada, Poljoprivredni fakultet iz Beograda, uz veći broj suorganizatora. Učesnici  su eminentni naučnici i stručnjaci iz zemlje i inostranstva, predstavnici pivarske industrije i industrije slada, proizvođači hmelja, predstavnici ministarstava, civilnog društva i dr.

Predsednici Organizacionog odbora i Naučnog odbora su prof.dr Radovan Pejanović i prof.dr Viktor Nedović a Sekretar Organizacionog odbora je Vlado Dašić. Želja im je nam je ovaj Skup još bolje doprinese promociji pivarstva, pivarske industrije i daljem razvoju tržišta na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Simpozijum će otvoriti Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga