Održana 41. sportsko-humanitarna manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“ u kojoj su svi pobednici – učestvovala deca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola

Podeli:

Tradicionalna sportsko-humanitarna manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“ održana je danas u prostoru tržnog centra BIG.

U ovoj, 41. trci učestvovao je veliki broj dece iz Predškolske ustanove, zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola, a osim takmičarskog i ove godine akcenat je na brizi o zdravlju stanovništva, deci sa smetnjama u razvoju i socijalno ugroženim kategorijama, kroz realizaciju akcije “Sportom za bolje sutra”.

Organizator „Trke za srećnije detinjstvo“ je Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom grada Zrenjanina i Savezom za školski sport Grada Zrenjanina.

Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta Zrenjanin pozdravila je učesnike, njihove nastavnike i roditelje i istakla da se danas ne organizuje samo „Trka za srećnije detinjstvo“, već prava mala humanitarna subota, budući da je u prostoru tržnog centra postavljen transfuziomobil tako da su svi dobrovoljni davaoci krvi mogli da iskažu svoju humanost. 

– Svi vi koji ste došli po ovom lepom vremenu i želite da zajedno sa nama promovišete važnost zdravih stilova života, kretanja i bavljenja sportom, svi vi ste pobednici iako ćemo uručiti pehare i medalje onima koji prvi stignu do cilja, želimo da znate tu važnu stvar, da ste svi danas pobedili baš zato što ste ovde sa nama i svaki učesnik će danas dobiti diplomu – kazala je Tanasijević. 

 U sklopu manifestacije, danas su  prikazana i znanja i veštine o pružanju prve pomoći u susret 29 septembru koji se obeležava kao svetski Dan srca.

Trka je održana u „Evropskoj nedelji sporta“, a sav prihod od prodaje učesničkih brojeva u iznosu od simboličnih 100 dinara i ove godine biće uplaćen u fond ”Sportom za bolje sutra“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga