Jedanaest godina horske magije – Otvoren horski festival Slobodan Bursać 

Podeli:

Zadojeni ljubavlju prema horskom pevanju pre jedanaest godina grupa bivših Josifovaca, na čelu sa Vladimirom Cokom Stojkovićem, odlučuje da započne putovanje u čast dirigenta Slobodana Bursaća.

Tokom proteklih godina, Bursi u čast, pevalo je nekoliko hiljada pevača, a nema sumnje da će tako biti i u budućnosti.

– Ove godine nastupa 25 horova, to je oko 700 pevača koji su prepoznali da je srž ovoga ljubav, zato ne sumnjam da će ovaj festival trajati- rekao je predsednik horskog festivala “ Slobodan Bursać“, Vladimir Coka Stojković.

Zorica Kozlovački jedan je od dirigenata koji je u ovom festivalu uzimao učešće od samog početka, a večeras je nastupila sa svojim vokalnim kvartetom „Vita Brevis“.

– Večeras nastupam sa mojim dragim prijateljicama. Ljubav prema muzici i ljubav generalno je ono što ovaj festival čini posebnim. Kada pomislim da je prošlo 11 godina, ne mogu da poverujem. Toliko se toga desilo, a zapravo se ništa nije promenilo. Zrenjanin je bio i jeste grad horova i horske muzike. 

Horski festival održava se tradicionalno svakog prvog vikenda u junu i okupi veliki broj ljubitelja i poštovalaca lika i dela Slobodana Bursaća.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga